u beloj crkvi

Pala prva klapa filma Zaspanka za vojnike (FOTO)

0

Na lokaciji u Beloj Crkvi danas je pala prva klapa filma „Zaspanka za vojnike“ reditelja i koscenariste Predraga Gage Antonijevića, koji se bavi temom Prvog svetskog rata.

foto: Promo
foto: Promo

 

Mladi glumci i statisti u ulogama golobradih vojnika, rezervista i seljaka koji su pošli u rat, počeli su snimanje scenom regrutacije i dolaska u kasarnu. Glumac Marko Vasiljević, koji tumači istorijsku ličnost Stevana Jakovljevića, i Vuk Jovanović koji igra njegovog ratnog druga Aleksandra, imali su scenu upoznavanja. Pomoć mladim glumcima pristigla je od iskusnih kolega Ljube Bandovića i Aleksandra Đurice.

 

U periodu koji ubuhvata početke “Velikog rata”, neposredno pre cerske bitke, današnja scena, koja nije hronološki prva u filmu, verno je sa konjicom, topovima, uniformama i naoružanjem oslikala Stevanov dolazak u Petu topodžijsku bateriju.

 

foto: Promo

 

Uz mali uzorak jedne baterije i kroz prizmu svih njenih junaka, film će sagledati strahote rata i velike priče naših boraca. U filmu igraju i Aleksandar Berček, Ivan Đorđević, Marko Gvero, Nenad Okanović, Radoš Bajić, Nikola Ilić, Marko Pavlović, Stefan Radonjić, Petar Kokinović, Jovan Gulan i drugi.

 

 

makonda-tracker