OD SUTRA SE PRIKAZUJE

Posle svetske premijere i kod nas u bioskopima: Britanska ratna drama otopiće vam srca (FOTO)

0

Britanska ratna drama „Najbolje od njih“ donosi nam priču, baziranu na romanu Lise Evans - Their Finest Hour and a Half, o grupi filmskih autora koji se bore da naprave inspirativni film kako bi podigli moral naroda tokom bombardovanja Londona u Drugom svetskom ratu.

foto: Promo
foto: Promo

 

Katrin, neiskusna scenaristkinja i improvizovani tim glumaca, snimaju čak i tokom napada, pokušavajući da podstaknu Ameriku da se pridruži ratu. U pitanju je duhovit, romantičan i dirljiv prikaz mlade žene koja traži svoj put i glas, u užasu rata i filma. Njen projekat je inspirisan pričama britanskih civila koji su spasili vojnike nakon povlačenja iz Dunkirka.

 

Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Torontu 2016. godine, kada je oduševio publiku. Režiju za film potpisuje danska rediteljka Lona Šerfig, a glavne uloge u filmu tumače Džema Arterton, Sem Klaflin, i Bil Naj.

Lona Šerfig, rođena je 1959. godine u Kopenhagenu, a završila je Dansku nacionalnu filmsku školu 1984. godine. Režirala je veliki broj filmova i serija, kako na danskom, tako i na engleskom jeziku. Jedan od njenih najpoznatijih filmova je romantična drama "Jedan dan", snimljena prema istoimenom nagrađivanom bestseleru Dejvida Nikolsa.

 

foto: Promo

 

Domaća publika će imati priliku da pogleda film „Najbolje od njih“ od četvrtka, 7. septembra, u odabranim bioskopima širom Srbije.

makonda-tracker