Počinju Filmski susreti u Nišu

0
Filmski susreti u Nišu održavaju se od 21. do 26. avgusta na niškoj Letnjoj pozornici u Tvrđavi i sali Doma Vojske, a u takmičarskom programu biće prikazano ukupno 14 filmova

Nišlije će na Letnjoj pozornici imati prilike da vide filmove Medeni mesec Gorana Paskaljevića, Kenjac Antonia Nuića, Žena sa slomljenim nosem Srđana Koljevića, Ma nije on takav Miroslava Petkovića, Sedamdeset i dva dana Danila Šerbedžije, Selo gori i tako Radoša Bajića, Motel Nana Predraga Velinovića, Plavi voz Janka Baljka, Besa Srđana Karanovića i Neka ostane među nama Rajka Grlića.

U sali Kluba Vojske Srbije biće prikazani filmovi 32. decembar, Flešbek, Neke druge priče i Srpski film.

Kao gostujući film na festivalu će, posle uručenja nagrada, biti prikazan bugarski film Svet je veliki i spasenje je iza ugla Stefana Komandareva sa Predragom Mikijem Manojlovićem u glavnoj ulozi.

Umetnički direktor festivala je glumica Gorica Popović.

Najbolji glumac po odluci žirija dobiće nagradu Grand pri Niša, dok će za najbolju žensku i mušku ulogu biti uručene nagrade Carica Teodora i Car Konstantin.

Žiri će dodeliti i Povelje za najbolju žensku i mušku ulogu, nagrade za najbolju žensku i mušku epizodnu ulogu i nagradu za najboljeg debitanta, dok će nagrada za životno delo Pavle Vuisić, biti uručena našoj proslavljenoj glumici Nedi Arnerić.

makonda-tracker