59 sjajnih filmskih ostvarenja

Trinaest naslova u okviru ovogodišnje Nacionalne klase na Cinema City festivalu od 1. do 3. septembra!

0

Tokom tri dana festivala Cinema City koji se održava u okviru Gradić festa, posetioci će biti u mogućnosti da pogledaju 59 sjajnih filmskih ostvarenja i uživaju u pratećem akademskom i edukativnom programu festivala.

foto: promo
foto: promo

Celokupan program biće smešten na jedinstvenoj lokaciji, Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, koja će svojim šarmom doprineti originalnoj festivalskoj atmosferi i novom festivalskom iskustvu.

 

Od 1. do 3. septembra program će biti predstavljen u bioskopima na otvorenom Kapija Open Air Cinema, lokacija iza Beogradske kapije, sa leve strane ulice, zatim Nazorova Open Air Cinema, ulica Vladimira Nazora, na levoj strani Podgrađa od Beogradske (bliže Beogradskoj kapiji) i Rampin put Open Air Cinema, lokacija na putu koji vodi od crkve Sv. Juraja ka Tvrđavi, a tu je i bioskop u zatvorenom prostoru Beogradska Indoor Cinema, na uglu Beogradske i ulice Lisinskog.

 

Filmski program doneće, kroz originalno osmišljene programske selekcije, brojne premijere i vizuelna iskustva koja će dugo ostati u sećanju publike ovogodišnjeg festivalskog izdanja. Progam Nacionalna klasa predstaviće filmska ostvarenja koja su snažan dokaz novog talasa srpske kinematografije. Selekcija 360° i ove godine biće filmska panorama sačinjena od festivalskih hitova iz celog sveta. Fresh Danube Films čine intrigantni prvi i drugi arthouse filmovi dunavskog regiona koja na originalan način progovaraju o problemima savremenog društva. Up to 10,000 Bucks predstaviće niskobudžetna ostvarenja talentovanih autora iz celog sveta, dok će Planet Rock, slikom, muzikom i sjajnim pričama, kroz odličan izbor filmova, dodatno nagraditi festivalsko iskustvo naših posetilaca.

 

U Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, 1. septembra, Cinema City festival će svečano biti otvoren uz nagrade IBIS Mirjani Karanović i Miodragu Miši Miloševiću za njihov neizmeran doprinos domaćoj kinematografiji, a program će zvanično otvoriti filmovi „Rekvijem za gospođu J.“, film kandidat za nagradu Evropske filmske akademije i „Srce od kamena“.

 

Ovogodišnji Cinema City festival puni deset godina uspešne realizacije i promocije najkvalitetnijih filmskih ostvarenja iz zemlje i sveta. Ove godine Cinema City se priključuje inicijativi Gradić festa koja nastoji da ukaže na važnost i lepotu kulturne i istorijske baštine Novog Sada.

 

Sve filmske projekcije, kao i ostali programi u okviru Gradić festa su besplatni!

makonda-tracker