uskoro u bioskopima

Enigma zvana Peter Handke: Dokumentarni film o životu čuvenog australijskog pisca na velikom platnu od 24. avgusta

0

Dokumentarni film „Peter Handke“, u režiji Korine Belc, istražuje život i delo austrijskog pisca Petera Handkea u svetlu moderne književnosti - od mladića iz austrijskog sela koji se probio na književnu scenu, do njegovog sadašnjeg života u predgrađu Pariza.

foto: promo
foto: promo

Kroz intervjue, izjave, i arhivske snimke, Korina Belc prikazuje život i misli ovog poznatog umetnika. Stvorila je empatični i inspirativni film o percepciji stvarnosti i načinu na koji se ona pretvara u umetničko delo, postavljajući pitanja o tome kako treba živeti.

Ovaj dokumentarni portret je sniman više od tri godine, a premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Lokarnu u avgustu 2016. Scenario za film takođe potpisuje Korina Belc, a u filmu se pojavljuju Peter Handke, Amina Handke, i Leokadija Handke.

Korina Belc je dokumentaristkinja, scenaristkinja, i autorka dečijih knjiga, poreklom iz Nemačke. Proslavila se dokumentarnim portretom „Gerhard Richter Painting“ (2011), koji je dobio Nemačku filmsku nagradu 2012.

Domaća publika će imati priliku da pogleda film „Peter Handke“ od četvrtka, 24. avgusta, u bioskopima Tuckwood, Akademija 28, Fontana i Dvorana Kulturnog centra Beograda.

makonda-tracker