Intimna priča

Drama: Događaji iz Kuće kraljevog namesnika uglavnom su nepoznati ili zaboravljeni...

0

Britansko-indijski film "Kuća kraljevog namesnika" u režiji Gurinder Čade je istinita priča o poslednjim mesecima britanske vladavine u Indiji, nakon 300 godina.

foto: Youtube Screenshot
foto: Youtube Screenshot

1974. godine Lord Mauntbaten zauzima mesto poslednjeg vicekralja, zaduženog da vrati Indiju indijskom narodu. On živi u kući koja je bila dom britanskih vladara, dok 500 sluga, Indusa, muslimana i sika, živi na donjem spratu.

"Kuća kraljevog namesnika" je film koji je u isto vreme epska i intimna priča, sa inspirativnom porukom koja slavi toleranciju. Događaji koji su prikazani u filmu su uglavnom nepoznati ili zaboravljeni, ali imaju veliki značaj u pogledu lekcija koje bi trebalo naučiti o politici straha, podelama u društvu, poreklu verskog ekstremizma, i moralnoj odgovornosti svih ljudi prema migrantima koji beže od nasilja tražeći bolji život.

Glavne uloge u filmu tumače Hju Bonevil, Džilijan Anderson, Majkl Gambon, Om Puri, Maniš Dajal, i Huma Kureši.

Domaća publika imala je priliku da premijerno pogleda film "Kuća kraljevog namesnika" na ovogodišnjem FEST-u, a od četvrtka 24. avgusta film će biti na redovnom repertoaru u odabranim bioskopima širom Srbije.

makonda-tracker