Film Predatori u bioskopima

0
Akciona avantura Predatori od 12. avgusta nalazi se na redovnom bioskopskom repertoaru domaćih bioskopa

Film Nimroda Antala prati grupu ratnika koje proganjaju pripadnici rase nemilosrdnih vanzemaljskih lovaca, zvanih Predatori. Iako su članovi grupe precizne, hladnokrvne ubice, plaćenici i pripadnici odreda smrti, sada postajužrtve. Njih love ubice, mnogo spretnije i svirepije od bilo kojih na našoj planeti.

Reditelj filma, Nimrod Antal, inače fan originalnih Predatora navodi da je ostvario jedan od svojih davnašnjih snova.

- Za mene, Predatori su asocijacija na detinjstvo. Sećam se premijerne večeri filma kao nezaboravnog iskustva. Sada, dvadeset i nešto godina kasnije, Antal, sa grupom obožavalaca originalnog filma, pravi spektakl; neverovatan miks fantazije, trilera i akcije, koji prožima napetošću. U suštini, film govori o grupi ljudi sa kojima ne biste voleli da provodite vreme, koji su čudovišta u njihovom okruženju. Dezorijentisani su, zbunjeni i paranoični i bačeni u situaciju nad kojom nemaju kontrolu, što je za njih zastrašujuće. Ljudski monstrumi shvataju da postoje i gori, monstrumi vanzemaljci koji ih čekaju - navodi reditelj Nimrod Antal.

Oskarovac, Ejdrijen Brodi glumi Rojsa, bivšeg pripadnika vojnih snaga koji na sebe preuzima ulogu vođe, a da nema ideju gde se nalazi niti je svestan okolnosti.

- Vojnici nisu nekakvi super ljudi. Mislim da je to delom ono što me je privuklo. Želeo sam da stvorim tragičnog junaka za ovaj film. Rojs je usamljenik u suštini. To mu, kao ubici daje snagu, ali mu je i ogromna slabost, kao ljudskom biću. Od njega se očekuje da napravi izbor – rekao je Brodi.

Tvorci ovog filma okupili su odličnu glumačku ekipu i postavili cilj, dostojan originala. Dok su zvezde filma snimale na Havajima, gde je utisak džungle sa druge planete u potpunosti dočaran, predatore i druga stvorenja stvarao je tim izuzetnih umetnika i dizajnera, u studiu Troublemaker. Grupa od 62 dizajnera, slikara, skulptora, modelara stvarala je likove oko 13 nedelja. Napravili su stvorenja – humanoide, veće, krupnije, surovije od onih kakve publika pamti. Producenti i reditelj posvetili si im veliku pažnju; želeli su da naprave predatore koji bi kompleksnošću karaktera mogli da pariraju ljudima na filmu.

Tim koji je bio zadužen za specijalne efekte osmislio je brojna poboljšanja, između ostalog oružje, digitalni svemirski brod, utisak slobodnog pada, kao i fantastične maske.

Oružje je, takođe, veoma važan element i filmu jer između ostalog, definiše razliku uzmeđu ljudskih i vanzemaljskih predatora. Vrsta oružja i sposobnost korišćenja test su za obe vrste. U Predatorima tajming zanči sve.

U ovoj akcionoj avanturi, pored Ejdriena Brodija, glavne uloge tumače Alis Braga, Lorens Fišburn, Deni Treho i Tofer Grejs.

makonda-tracker