4 nagrade do sad

Film inspirisan novinskim naslovima: Korupcija, klasne razlike, i ruralno-urbana podela u savremenom društvu na paltnu

0

Ovo je drugo ostvarenje u njihovoj „trilogiji filmova inspirisanih novinskim naslovima"...

foto: Promo
foto: Promo

Film „Slava“ je bugarska drama, u režiji Kristine Groževe i Petra Valčanova, koji su, takođe, napisali scenario za film. Ovo je drugo ostvarenje u njihovoj „trilogiji filmova inspirisanih novinskim naslovima“, koja istražuje teme kao što su korupcija, klasne razlike, i ruralno-urbana podela u savremenom društvu.

 

Slavljen kao heroj od strane vlasti gladne propagande, glavni lik ove drame postaje piun birokratskog sistema.

foto: Promo

Canko Petrov, radnik na železnici, pronalazi milion leva na železničkoj pruzi. On odlučuje da čitavu sumu novca vrati u policiju, a država ga nagrađuje s novim ručnim satom, koji ubrzo nakon toga prestaje da radi.

foto: Promo

U međuvremenu, Julija Staikova, direktor PR sektora u Ministarstvu saobraćaja, gubi Petrov stari „Slava“ sat, koji je nasledio od oca. Tu počinje njegova očajnička borba da povrati svoj stari sat, kao i svoje dostojanstvo.

Na 31. Filmskom festivalu Herceg Novi filmu „Slava” pripale su čak četiri nagrade: Gran pri za najbolji film, „Zlatne mimoze“ za scenario, i žensku ulogu (Margita Goševa), kao i nagrada filmskih kritičara FEDORA.

foto: Promo

Film je ukupno osvojio preko 30 nagrada od čega izdvajamo one za najbolji film na filmskim festivalima u Lokarnu i Sofiji.

 

Domaća publika će imati priliku da pogleda ovo filmsko ostvarenje od četvrtka, 10. avgusta, u bioskopima Tuckwood i Fontana u Beogradu, Eurocinema u Subotici, i Vilin grad u Nišu.

makonda-tracker