uskoro u bioskopima

Filmska poslastica za velike i male: Aleksandar Radojičić kao Ferdinand

0

Glas za lik Ferdinanda u istoimenom animiranom filmu, koji stiže u domaće bioskope 21. decembra, pozajmiće glumac Aleksandar Radojičić.

foto: Promo
foto: Promo

Stvoren da se bori, rođen da voli. On je Ferdinand, veliki bik sa još većim srcem koji bi radije mirisao cveće po ceo dan, nego ulazio u borbu sa toreadorima. 

 

Aleksandru je po prvi put pripala glavna uloga u animiranom filmu, a zadatak mu je da zameni američkog profesionalnog rvača i glumaca Džona Sinu, koji je u originalnoj postavci sinhronizovao Ferdinanda.

Ferdinand je junak mog omiljenog crtanog filma. Ovaj projekat će me sigurno vratiti u detinjstvo, i zaista mi je drago što sam dobio priliku da učestvujem u njemu izjavio je Aleksandar.

 

Kada ga ljudi pogrešno dožive kao jednu razuzdanu zver, Ferdinanda zarobljavaju i odvode od kuće. Odlučan da se vrati svojoj porodici, on okuplja tim krajnjih suprotnosti i kreće u neverovatnu avanturu.

foto: Promo

Priča o Ferdinandu dokazuje da predrasude ne smeju da postoje i da ne treba da sudimo ni o jednoj osobi ili životinji samo po izgledu.

foto: Promo

Animirani lik, bik Ferdinand, nastao je 1938. godine u produkciji Diznija, a samo godinu dana kasnije dobio je nagradu Oskar za najbolji kratki film. Ferdinand je obeležio detinjstva mnogih generacija i postao film kojeg se i danas svi rado sete.

Ferdinand, od reditelja Karlosa Sandane, stiže u domaće bioskope 21. decembra, sinhronizovan na srpski jezik, u 2D i 3D formatima.

makonda-tracker