Zadnja klapa filma Crna Zorica

Snimanje filma Crna Zorica, koje je počelo 20. juna u selima u okolini Beograda i Bajinoj Bašti, privodi se kraju, a glavne uloge igraju Branislav Trifunović i Ljuma Penov
0
1 / 2

Ovaj film je putovanje u bajkovito srce Balkana, gde mitovi i legende još uvek žive. Radnja se odvija u današnje vreme i smeštena je u Istočnu Srbiju, koja je i dalje uronjena u praznoverja i predrasude.

Zorica je devojka nad kojom visi nesvakidašnja kletva - svako ko se u nju zaljubi, nastrada. Naravno tu se pojavljuje uobraženi beogradski policajac Mane, koji ne veruje u te bapske priče. Ali, ni sam nije svestan šta ga očekuje, jer se sa kletvom nikad ne zna!

Crnu Zoricu igra mlada glumica Ljuma Penov, a uloga Maneta je poverena Branislavu Trifnunoviću. Ostale uloge igraju Mirjana Karanović, Zoran Cvijanović, Miša Janketić, Nikola Pejaković, Olga Odanović, Mlađa Andrejević i Dubravko Jovanović.

Rediteljski dvojac čine Radoslav Pavković, reditelj čuvenih TV manijaka i dečije serije Pazi sveže obojeno i Hristina Hadžiharalambus, grčka rediteljka koja je nagrađivana na mnogim festivalima za svoje kratke filmove. Pored nje, scenario potpisuje i Goran Mojsin iz popularnog radio i TV dvojca TV manijaci i scenarista serije Mile protiv tranzicije.

makonda-tracker