Ovog leta u svim bioskopima

Idris Elba i Metju Mekonahi u prvoj visokobudžetnoj ekranizaciji kultnog serijala Stivena Kinga – „Mračna kula“

0

Snimljena prema seriji epskih bestselera od osam knjiga autora Stivena Kinga, „Mračna kula“ ujedinjuje nekoliko različitih žanrova, uključujući naučnu fantastiku, horor i vestern.

foto: Promo
foto: Promo

Film nije tipična adaptacija jednog toma sage već na neki način predstavlja novi i moderniji pogled na ovaj serijal. King je naveo uticaj „Gospodara prstenova“, vesterna Serđa Leonea ponajviše „Dobar, loš, zao“ ali i poemu „Čajld Roland Mračnoj kuli stiže“ Roberta Brauninga, koja je inspirisala i ime glavnog junaka, kao inspiraciju za ovu neverovatnu avanturu.

 

Uz Kinga produkciju filma potpisuju Ron Hauard, Brian Grazer i Akiva Goldsman. Zanimljivo je da je projekat prvi započeo J. J. Abrams još 2007. godine, a nastavio ga je Ron Hauard tri godine kasnije. Međutim, put od pisanog predloška do velikog platna je dug, i tek 2016. godine je pala prva klapa. Film „Mračna kula“ je sniman na lokacijama u Njujorku dok su pejzaži Južne Afrike podarili izgled dugom svetu.

 

U filmu glume Idris Elba, Metju Mekonahi, Tom Tejlor, Ketrin Vinik, Abi Li, Džejk Earl Hejli, Denis Hejsbert.

 

Poslednji vitez, Roland Dešejn, poznatiji kao Revolveraš mora da spreči Čoveka u crnom zvanog Volter da uništi Mračnu kulu, poslednje uporište čoveka od sila tame i pakla. Na Zemlji, dečak po imenu Džejk Čejmbers sanja o borbi ova dva čoveka i to prenosi veoma živopisnim crtežima na papir. Iako mu niko ne veruje da su njegove ilustracije stvarne, on odlučuje da se otisne u avanturu ne bi li dokazao svima da je u pravu. Dečakov put će se ukrstiti sa Rolandovim i, dok sudbina sveta visi o koncu, njih dvojica će morati da savladaju svaki svoje strahove, demone i da nauče da sarađuju kako bi sačuvali Mračnu kulu od uništenja.

 

makonda-tracker