preporuka

Provokativne Rozze pozze Ivane Čuture

0

Beogradska fotogarfkinja Ivana Čutura, jedan od pionira lomo pokreta u Srbiji, čija je prošlogodišnja izložba fotografija nastalih mobilnim telefonima pod nazivom Bajloni Style uživala status svojevrsnog kulta, predstaviće u subotu 17. juna od 20 časova u hotelu Radisson Blu svoja najnovija dela pod nazivom Rozze pozze.

foto: Ivana Čutura
foto: Ivana Čutura

Izložba će biti održana u okviru popularne vinske manifestacije Wine Jam, a autor će na 16 fotografija pokazati provokativan i eksploziovan spoj poznatih srpskih roze vina i novih modnih linija srpskih dizjanera.

 

foto: Ivana Čutura

- Moda i vino predstavljaju dva izvora dobrih vibracija. Mene su ovde prvenstveno interesovali zavodljiva interakcija boja, svetla, oblika i pokreta kroz igru i koketiranje. "

foto: Ivana Čutura

Žene i vino čest su motiv, ali taj spoj po pravilu ima prizvuk jeftinog erotskog klišea, upravo ono od čega sam želela da pobegnem. Jer, moda i vino daleko su sofisticiraniji spoj – kaže autorka, inače stalni saradnik portala Vino.rs i dobitnik brojnih nagrada za svoje fotografije u svetu, uz konstataciju da je roze „must have“ ovog leta, kako u modi, tako i kod srpskih vina.

Ivana Čutura na snimanju Rozze Pozze, foto: Promo

 

Save

makonda-tracker