Rarely Simple and Never Pure

11. maja otvaranje izložbe koja skida veo tajnovitosti čuvene i odvažne braće Connor

0
Izložba Endi Vorhol i američki pop art održana u New Moment Galeriji Ideja 2014. godine pružila je beogradskoj publici uvid u neka od najvećih dela ovog umetničkog pravca koja potpisuju Andy Warhol, Roj Lihtenštajn, Robert Raušenberg, Džon Čemberlen, Džejms Rozenkvist i Tom Veselman.
foto: Promo
foto: Promo

Međutim, umetnički hedonisti današnjice bez razmišljanja kupuju dela anonimno prosavljenog pop art dvojca The Connor Brothers! Njihova dela, poput terapije koja stvara budućnost, osvojila su umetničke sajmove i sladokusce, poštovaoce šarenih printova i vintage postera koje su Connor Brothers stvarali, gotovo, slučajno.

foto: Promo

Kako je, i u vreme svog nastanka, pop art kao svojevrsni umetnički bunt uzdrmao svet nespreman za drugi vid umetnosti osim „pretencioznog i prenaglašenog” slikarstva apstraktnih ekspresionista, danas svedočimo velikom pop art preporodu. Connor Brothers već stoje rame uz rame sa daleko poznatijim Damienom Hirstom i Banksijem, sa kojima se i privatno druže i rade na raznim humanitanim i angažovanim projektima.

foto: Promo

Pozivamo vas da u četvrtak 11. maja 2017. u 19h prisustvujete otvaranju izložbe „Rarely Simple and Never Pure“ koja otključava umetnost, slavi pop art 21. veka i skida veo tajnovitosti čuvene i odvažne braće Connor na prostoru čitave jugoistočne Evrope!

 

foto: Promo

 

makonda-tracker