svečano otvaranje 1. Beogradskog festivala stripa

TRAS: Koji majstori stripa dolaze na 35. rođendana Martina Misterije? (FOTO)

0
U godini kada jedan od naočitijih likova 9. umetnosti, tzv. Detektiv nemogućeg - Marti Misterija, obelezava 35 godina od izlaska prvog strip izdanja, u Beograd na prvo izdanje festivala TRAS! dolazi scenarista Alfredo Kasteli!
foto: Promo
foto: Promo

TRAS! će uz prisustvo gostiju iz Italije, a pored Kastelija, to su i crtači Mauro Laurenti i Valter Venturi (obojica poznata po radu na Zagoru), biti otvoren izložbom velikih strip tabli "Beskrajna pustolovina", u petak, 12. maja, u 19 sati, u Multumedijalnoj sali Centra za kulturu Vlada Divljan, gde će se ceo festival i odvijati.

foto: Promo

U tri festivalska dana, program je organizovan tako da je petak 12. maj rezervisan za koktel otvaranja i izložbu, dok će cela subota 13. maj biti posvećena berzi stripova na otvorenom, ispred CK Vlada Divljan (12 - 20 sati), te crtanju, razgovorima i duženju sa italijanskim autorima, kao i večernjim filmskim projekcijama.

foto: Promo

Nedelja 14. maj je namenjena dečijem maskenbalu (12 - 14 sati), te domaćim i regionalnim autorima (Štef Bartolić, M. Milutinović Brada, Jovan Ukropina, Siniša Radović), a festival će uveče biti zatvoren aukcijom izloženih strip tabli (20 sati).

foto: Promo

 

makonda-tracker