Ivan Ivanović i Marija Kilibarda zajedno na pesku

Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije najavili su Vip Beach Masters 2010 – Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, treći po redu profesionalni šampionat, koji će se ovog leta igrati u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.
0
1 / 3 Foto: Promo

Značaj Vip Beach Masters turnira za razvoj i promociju odbojke na pesku u Srbiji prepoznalo je i Ministarstvo omladine i sporta, koje je ove godine pokrovitelj projekta.

Promocija nove sezone otvorena je na terenu Goga Yahting kluba egzibicionim mečom između profesionalnih igrača i poznatih televizijskih lica, koji su napravili sjajnu atmosferu i najavili dobru zabavu na turnirima. Svoje odbojkaško umeće i takmičarski duh pokazali su Stefan Basta, osvajač srebrne medalje na Balkanskom šampionatu do 23 godine i voditeljka Marija Kilibarda u timu protiv Ivane Isailović, osvajačice Nacionalnog šampionata 2009. i Ivana Ivanovića, voditelja Keš taksija.

Vip Beach Masters 2010 – Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku počinje turnirom u Kragujevcu od 18. do 20. juna, a nastavlja se u Nišu od šestog do osmog avgust, dok će se finale Nacionalnog prvenstva odigrati u Novom Sadu u periodu od 27. do 29. avgusta. Tokom ovih turnira 16 muških i osam ženskih timova koji se kvalifikuju, nadmetaće se za titulu šampiona Srbije u odbojci na pesku. Novi Sad će od 21. do 25. jula ponovo biti domaćin prestižnog CEV Challenger turnira, koji će na plaži Štrand okupiti najbolje muške ekipe u odbojci na pesku u Evropi. Takmičari će se nadmetali za poene na listi Evropske odbojkaške konfederacije CEV i Svetske odbojkaške federacije FIVB.

Ukupan nagradni fond za sva četiri turnira je 46.500 evra - za tri turnira Nacionalnog prvenstva nagradni fond iznosi po 11.500 evra, ukupno 34.500 evra, a za Challenger 12.000 evra.

makonda-tracker