65 GODINA ZA DECU

Najlepši jubilej za najmlađe: Minja Subota, Leontina Vukomanović i Dunja Jeličić spremni su da vas pesmom vrate u detinjstvo!

0
Svečanom akademijom „65 GODINA ZA DECU“ , Dečji kulturni centar Beograd, obeležiće jubilej u petak, 21. aprila u 12 časova u sali Donka Špiček, koja je zahvaljujući Gradu Beogradu i kompaniji Lukoil nedavno obnovljena.
foto: Promo
foto: Promo

U programu će učestvovati: Hor DKCB sa specijalnim gostima - Simfonijetom mladih (nekadašnjom Dečjom filharmonjiom), Minja Subota, Leontina Vukomanović , Radoslav Graić , Dunja Jeličić sa pesmom iz mjuzikla „Tesla i bitka na Magnetnom polju i mnogi drugi koji su jedan deo svoga radnog veka proveli u ovoj ustanovi.

 

foto: Promo

 

Dečji kulturni centar Beograd je ustanova kulture čiji je osnivač Gradska uprava grada Beograda. Osnovan je 1952. godine kao Dom pionira Beograda. Prvobitno se nalazio u Knez Mihailovoj ulici broj 7 sve do 21. aprila 1968. godine, kada je u Takovskoj ulici broj 8 izgrađen novi Dom pionira, gde se i danas, na površini od skoro 4000 m2, odvijaju mnogobrojni programi namenjeni deci i mladima.

 

foto: Promo

 

Pored velikih manifestacija I festival kao što su Radost Evrope, Fedeho, Demus, Fedemus, Dečje beogradsko proleće, Plesni susreti, DKCB okuplja decu koja učestvuju u visoko kvalitetnim programima, studijima i ateljeima odrastajući kroz igru, strvaralaštvo i druženje.

 

foto: Promo

 

U proteklih tri godine DKCB je, zahvaljujući Gradu Beogradu, donatorima i sponzorima, obnovio spoljašnjost (krov i fasada) kao i veliki deo unutrašnjeg dela zgrade (drvenarija, velika sala, tehnička oprema, umetnički ateljei i studiji). Nadamo se da će i dalje i u još većem broju deca Beograda, a i šire, nastaviti ovde da se razvijaju u novom i lepšem ambijentu.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker