OVACIJE U HALI SPORTOVA

Sjajno veče sa finskom čelistima: Nezaboravni detalji sa nastupa Apokaliptike (FOTO)

0
Sinoć se Hala Sportova Ranko Žeravica orila od sjajne muzike finskih čelista i horskog pevanja mnogobrojnih fanova...
foto: Željka Dimić, Wood.rs
foto: Željka Dimić, Wood.rs

Proslavljajući 10 godina od čuvenog albuma "Plays Metallica By Four Cellos", harizmatični Finci su celokupnu set listu posvetili Metallici, svirajući dva i po sata hitove kultnog američkog benda. Koncert je podeljen u dva dela – prvi, koji je počeo numerom "Enter Sandman", sviran je akustično, na četiri čela i pesme su izvođene istim redom kojim se nalaze na albumu, pa je publika uživala u "Unforgiven", "Sad But True" i "Wherever I May Roam".


U drugom delu pridružio im se sjajni bubnjar Mikko Siren, te je koncert dobio na dinamici i fanovi su horski pevali "Fade To Black", "For Whom The Bell Tolls", "Orion" i "Battery", koja je prvi put izvedena uživo.

foto: Željka Dimić, Wood.rs

Iako je svirao sa nogom u gipsu, čelista Paavo Lotjonen je hrabro pratio Eiccu i Perttua u slemovanju i headbangingu, dok je Antero Manninen u potpunosti opravdao svoj nadimak Mr. Cool.


Bilo je očigledno da i bend i publika maksimalno uživaju u koncertu, razmenjujući neverovatnu energiju koja je kulminirala maestralnim bisom i legendarnim numerama Metallike "Nothing Else Matters" i "One".
Poklonivši se publici koja im ovacijama nije davala da napuste scenu, momci iz Apokaliptike su obećali da će ponovo doći u Srbiju.

foto: Željka Dimić, Wood.rs

Sudeći po reakcijama kritike i fanova, Finci su opravdali sva očekivanja i zadali domaći zadatak kako bi jedan svetski koncert trebao da zvuči i izgleda.

makonda-tracker