Izložba Marije Đurić

U galeriji Ozon preksinoć je otvorena izložba Marije Ðurić pod nazivom Blow up – karnevalizacija
0
1 / 14 Foto: Promo

U prisustvu prijatelja i mnogobrojnih gostiju iz kulturnog života Beograda, autorka je prikazala svoje nove radove, ulja na platnu, kao i najnoviju instalaciju, karakteristicnu za njen rad. Izložbu je otvorila Gordana Margi Ðurić, likovni kritičar.

Inspirisana pozorišnim i filmskim projekcijama, Marija nas podseća na veselu stranu života, poigravajući se holivudskim glamurom i modom u pop art stilu. Slike nose nazive poznatih filmova: Prohujalo sa vihorom, Ðavolji advokat, Bilo jednom u Americi, Devojka od milion dolara, Krv i pesak, Opasne veze…Ova izložba u ekscentricnom maniru afirmiše estetiku lepog, u kojoj se prožima čulno, erotsko, idejno. Energičnost divlje kombinacije boja na slikama budi strast prema životu, a ideja ovog projekta je da se utiče na psihologiju učmale sredine u kojoj živimo, gde je karnevalizacija politike parexellance pozorišni čin i gde se ne dozvoljava opstanak svežih i inventivnih ideja. Izložba je otvorena do 29. maja.

Na otvaranju su viđeni i Peda Nešković, Nenad Marjanović, Miodrag Krivokapić, Peđa D Boy, Nenad Radujević, Miša Berić, Darko Bajić, Jelena Ivanović, Ðorde Kortina, i mnogi drugi. 

makonda-tracker