imate još priliku da je pogledate

Zbog rekordnog interesovanja publike produžena izložba Pikasovih grafika (FOTO)

0
Da je publika na ovim prostorima zeljna kvalitetnih kulturnih sadrzaja svedoci i rekordno interesovanje posetilaca za izlozbu Pikasovih grafika „Izbor dela iz Vollard Suite“, u Kuci legata.
foto: Promo
foto: Promo

 

Od otvaranja izlozbe, 19. januara, vise od 11.200 posetilaca pogledalo je postavku i upravo je to glavni razlog zasto ce izlozba biti produzena do 19. aprila, umesto do 5. aprila kako je prvobitno planirano.

 

Izuzetno nam je drago sto je izlozba naisla na tako dobar odziv kod publike, te smo zajedno sa nasim partnerima iz Kuce legata uspeli da produzimo njeno trajanje za jos dve nedelje, kako bi svi zainteresovani imali priliku da pogledaju postavku o kojoj se toliko prica jos od samog predstavljanja. Celokupna izlozba ima pre svega edukativni karakter, sa ciljem da se publici priblizi Pikasova umetnost i svestranost u primeni razlicitih tehnika i formi stvaralackog izrazaja“ – istakao je Leon Pogelsek, direktor slovenacke Galerije „Kos“ i organizator izlozbe.

 

U okviru postavke u Kuci legata, do 19. aprila, publika ima priliku da pogleda odabranu selekciju od cak 84 rada koja krase cuveni Vollard Suite, kao i originalne Pikasove tanjire, plakate, litografije, ali i retko izdanje umetnikove skicirke.

 

foto: Promo

 

Izlozba je otvorena za posetioce svakog dana, osim ponedeljka, od 10 do 21 sat, u galeriji Kuce legata (Knez Mihailova 46). Cena ulaznice za odrasle je 500 dinara, dok je za ucenike i studente, uz djacku knjizicu odnosno indeks, cena 250 dinara.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker