Koncert za kiše šume

Velike svetske zvezde - Elton Džon, Sting, Debi Hari, Lejdi Gaga, Širli Bejzi i Brus Springstin nastupili su zajedno u Carnegie Hallu na proslavi 21. godišnjice od osnivanja fondacije Rainforest.
0
1 / 2

Fondaciju Rainforest osnovao je Sting davne 1989. godine kako bi skrenuo pažnju javnosti i pomogao prikupljanjem sredstava za očuvanje svih delova planete u nestajanju. Svake godine ove dobrotvorne koncerte odlikuje opuštena atmosfera, a muzičari izvode i svoje pesme ali i da se pridružuju ostalim kolegama u njihovom izvođenju dok im podršku pružaju domaćini – Sting i njegova supruga Trudi Stajler.

Prema komentarima prisutnih, Elton Džon je ostavio u senci sve ostale nastupe i ukrao šou svojim duhovitim nastupom uz izvođenje Madoninih hitova Material Girl i Like a Virgin.

Jedno od iznenađenje večeri bilo je pojavljivanje Lejdi Gage koja je zbog ovog nastupa prekinula svoju evropsku turneju. Posle samostalnog izvođenja pop pesme Stand by me, Elton Džon i Lejdi Gaga zajedno su nastupili, izvodeći svojevrsnu kombinaciju pesama. Gaga je nastup započela svojom pesmom Speechless koja je ubrzo prerasla u Eltonov prvi hit Your song.

Na sceni su nastupali i Širli Bejzi koja je pokazala da i u 73. godini nije izgubila na kvalitetu svog glasa otpevajući čak dve Džejms Bond teme – Goldfinger i Diamonds are Forever. A zatim i Brus Springstin koji je preradio pesmu Brajana Adamsa Cuts Like a Knife.

Na kraju, svi izvođači nastupili su zajedno sa pesmom grupe Journey  Don’t stop Believin.

Elton Džon će u okviru svoje svetske turneje nastupiti i u Begradskoj areni, 3. juna.

makonda-tracker