svratite!

Beograd kao večita inspiracija: Vladimir Milojević Bugi otvorio ižložbu!

0
Čuveni street fotograf sa relacije
foto: Promo
foto: Promo

U Galeriji New Moment otvorena je izložba fotografija Vladimira Milivojevića Bugija i promocija njegove prve knjige u domaćem izdanju.

foto: Promo

Čuveni street fotograf koji je karijeru izgradio na relaciji Bruklin – Beograd predstavio se domaćoj publici odabranom selekcijom autorskih fotografija i knjigom Belgrade Guide na koktelu u beogradskoj Galeriji New Moment.

Na predstavljanju prve Bugijeve knjige u domaćem izadnju i njegovih odabranih fotografija iz iste knjige, ambijent New Moment Galerije dobio je potpuno novo ruho – Bugijeve fotografije u velikim formatima posebno su dolazile do izražaja predstavljene na crnoj podlozi koja im daje dozu misticizma i poziva na posebnu pažnju.

 

foto: Promo

Pored istaknutih fotografija, knjiga Belgrade Guide, svojevrsni omaž Beogradu, gradu koji je umetniku uvek bio izvor inspiracije i kome se uvek rado vraća, izazvala je veliko interesovanje okupljenih gostiju galerije, i ponosnog izdavača, New Moment.

foto: Promo

Boogijevo street photo stvaralaštvo počinje devedesetih kada i odlazi iz Srbije, a njegovi inicijalni motiv bili su apsurdi svakodnevnice, život iza margine koji svako gleda ali niko ne vidi, socijalna svakodnevnica koja život menja u deliću sekunde, ponekad i brže nego što njegov fotoaparat to može da zabeleži. Društveni nemiri i život na ivici bili su njegova pokretačka energija koju je, objektivom svog foto aparata, pretapao u fotografije neponovljivog sadržaja u potpuno nezavidnim situacijama koje prelaze granicu bezbednog.

foto: Promo

Belgrade Guide je Boogijevo prvo izdanje u saradnji sa kompanijom New Moment, tržišnim liderom u oblasti integralnih marketinških komunikacija i galerijske delatnosti i profilisanim izdavačem umetničkih knjiga, monografija i kataloga. Kao najznačajnije delo ističe se New Moment magazin koji se izdaje od 1991. godine. Nastao je u najteže vreme kao oruđe nezavisnog beogradskog kreativnog duha koji je odbijao da se stopi sa teskobom tog vremena. New Moment je, na čelu sa svojim osnivačem Draganom Sakanom, bio mesto kolizije umetnosti, dizajna, filozofije i ideja iz svih delova ljudskog uma, predstavljajući svojevrsno pusto ostrvo kome su kreativni ljudi rado pribegavali sklanjajući se od realnosti i sanjali neke sasvim nove momente. Među njima su Branko Vučićević, Bogdan Tirnanić, Marina Abramovič, Milica Tomić, Mileta Prodanović , Slavimir Stojanović, Loona Loo, Nenad Rackovic, Era Milivojević i mnogi drugi.

makonda-tracker