Priče o borbi za život: Nađa Rodić predstavila novi roman

0
Sinoć u punoj sali Udruženja književnika Srbije u Beogradu, poznata dramska umetnica, inače dobitnica ,,Joakima Vujića'' i mnogih prestižnih jugoslovenskih, nagrada za najbolja glumačka ostvarenja, Nađa Rodić, predstavila je svoj roman ,,Život na dlanu'' koji je napisala nakon teške i duge bolesti, kancera dojke.
foto: Promo
foto: Promo

Dramska umetnica roman je predstavila kao zbirku priča njenog privatnog života i umetničkog rada i stvaralaštva. Želela je da bolest, sa kojom se danas na žalost bore mnoge žene, predstavi na duhovit način i da istim romanom dokaže da se izborila i vratila na scenu, kao da se nikada ništa nije dogodilo. Inače, Nađa je krajem prošle godine održala svoju promociju u pozorištu ,,Duško Radović'', ali sinoć je želela da još jednom okupi književnike, bliske prijatelje i sve one koji poštuju i vole ono što ona radi.

 

foto: Promo

 

O umetnici su govorili: pesnik, prozni pisac, antologičar i prevodilac Miljurko Vukadinović, dramski pisac, filmski i televizijski scenarista, pozorišni kriitčar Miladin Ševarlić, filmski i televizijski reditelj, producent i direktor MAGMA Filma Miodar Bogić, poznati glumac Milan Mihailović poznatiji Caci, načelnik odeljenja za obrazovanje i rehabilitaciju - Onkologije i Radiologije, G-đa Svetlana Berat.

 

- U početku nisam bila baš sigurna da će moj roman ugledati tu dragocenu svetlost dana. Ali verom u Boga, sve je moguće. Papir trpi sve, a ja zajedno sa njim. Sva moja stanja, emocije, doživljaje utiskivala sam na taj moj, mali dlan...Kako je mnogo toga stalo na njega. Sve je bilo zabeleženo u mojoj svesti, te sam samo pisala. Srećna sam što roman sve više dolazi do ruku čitalaca, Posvećen je prvenstveno ženama, ali nije na odmet i da ga i jače polovine pročitaju. Bolje bi razumeli svoje žene, i više bi ih voleli, a ljubavi nikad dosta. Kažu da je to jedna potresna, topla ljudska priča, potrebita svim ženama - izjavila je umetnica.

 

foto: Promo

Čitaoče, nemoj ni ti da se plašiš. Kao što vidiš, živa sam. Sve ćeš pročitati i kroz moju sudbinu štošta spoznati, najpre razumeti šta je život. Ništa nije tako crno, kao što je nebo plavo", dodala je.

Promociji su prisustvovali mnogi Nađini prijatelji, među kojima je bila i Lula Živojinović, inače supruga Bate Živojinovića.

makonda-tracker