Bilo koji dan može biti petak

Slike koje su čekale svoj trenutak: Otvorena izložba Portreti Zorane Jevtić

0
Izložba slika "Portreti" autorke Zorane Jevtić otvorena je juče. u četvrtak, 9. marta u beogradskom klubu Petak (Lomina 14). Radovi mlade umetnice izloženi su u organizaciji Kreativne fabrike u okviru projekta Dosije Umetnik.
foto: Promo
foto: Promo

Zorana Jevtić rodena je 1983. godine u Kraljevu. Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2007. godine na odseku primenjene grafike i time stekla zvanje diplomiranog fotografa.

 

foto: Promo

Već 10 godina aktivno radi kao fotoreporter u Kuriru i sarađuje s brojnim magazinima u zemlji i inostranstvu. U slobodno vreme se bavi slikanjem i crtanjem, koje su, pored fotografije, njena velika strast. Izlagala je radove na više od trideset grupnih i tri samostalne izložbe.

 

foto: Promo

- Posle niza godina u svetu fotografije, kako poslovnog tako i životnog iskustva, nastupila je faza od koje je zapravo sve i počelo - slikarstvo - objašnjava autorka razloge zbog kojih se vratila prvoj ljubavi.

 

foto: Promo

- Svako od nas u nekoj etapi života počne da preispituje svoj put. Tako sam došla do zaključka da bi trebalo da se vratim sebi. I onda je nastala prva slika ovog ciklusa. Ostale su nastajale veoma brzo što mi je bio glavni pokazatelj da su ove slike samo čekale svoj trenutak - dodaje Zorana.

 

foto: Promo

Autorka izložbe "Portreti" pojasnila je i kako su nastale slike: 

 

foto: Promo

- One prikazuju moje prijateljice, naslikane po fotografijama koje su nastajale tokom godina druženja. Manir i kolorit na slikama su izraz i osecanje koje nosim u sebi u ovom trenutku - posebne boje duše i životnost.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker