ne propustite

Beograd? A šta to beše? Fotografije zbog kojih ćete se ponovo zaljubiti u ovaj grad

0
Zamislimo Parižanina ili Njujorčanina koji nalazi mobilni telefon i susrece se sa fotografijama nekog čudnog grada: uzbudljivog,na momente mračnog i bljestavog, mirnog i uzburkanog u isto vreme.
foto: Promo
foto: Promo

Na tragu ove perspektive nastao je video rad sačinjen od fotografija snimljenih mobilnim telefonom, oživljenih muzikom Ivane Miodragović i montažom Feđe Hadžića.

 

Dragana Kanjevac, (Beograd), po obrazovanju filozof, rediteljka je dokumentarnih filmova, tv autorka, producentkinja i novinarka.

Ne pada nam lako reakcija na pomen Beograda u svetu u vidu belog pogleda i pitanja: Beograd..? A sto to beše?

 

Svim Beograđanima koji su ovo doživeli kao i svima koji su ikad pitali da li je Beograd u Čehoslovačkoj, posvećujem ovaj program…

 

Fotografije Beograda snimane mobilnim telefonom u formi muzičkog videa. Kompozitorka Ivana Miodragović- Solar Kid, montažer Fedja Hadzić

 

Draganine fotografije poreklo i postojanje duguju društvenim mrežama. Kažu da ih je samo u ovoj godini okinuto više nego u prethodnom veku. To krajnje demokratizovano, na momente i iritantno kliktanje, međutim, u slučaju Kanjevac donosi istu onu vrcavost, jedinstvenost, duhovitost i, zašto da ne, radost na koje nas je navikla u filmovima, tekstovima i emisijama. Sa sličnom radošću preporučujem i njenu svesno nezavisnu, nesvrstanu, nepretnecioznu izložbu fotografija“, Goran Gocić, pisac o fotografijama Dragane Kanjevac.

 

makonda-tracker