poseban dan

Tanja Bošković i karlingaši: Prvi prijateljski meč ruskih i srpskih karlingaša u našoj zemlji

0
Juče je u Ledenom parku ”Stari DIF” ispred Beogradskog karling šatora organizovana dodela medalja muškim ekipama koje su učestvovale na Karling prvenstvu Srbije za muškarce koje je održano u nedelju 12.februara.
foto: Nacionalni savez za karling Srbije
foto: Nacionalni savez za karling Srbije

Na oduševljenje svih prisutnih zlatne medalje i pehar karlingašima Kraljevskog karling kluba je uručila naša čuvena glumica i veliki ljubitelj karlinga Tanja Bošković.

 

Tom prilikom je Tanji Bošković uručena i Plaketa koja potvrđuje njen status Počasnog člana Nacionalnog saveza za karling Srbije. Tanja Bošković je čestitala svim karlingašima, fotografisala se sa njima i najavila de će i ona početi da trenira ovaj, po njenim rečima divni olimpijski sport.

Srebrne medalje igračima Karling kluba Taurunum je uručio generalni sekretar saveza Miodrag Kastratović, dok je bronzane medalje uručila podpredsednica saveza Dara Gravara.

Nakon ceremonije uručenja medalja je održan i prvi prijateljski meč između ruskih i srpskih karlingaša promovišući novu olimpijsku karling disciplinu - mešoviti parovi.

 

foto: Nacionalni savez za karling Srbije



Ruske karlingaše su predstavljali Tatjana Suhoverhova i Jevgenij Tavirikov iz KK Moskvič, koji su od pre nekoliko dana registrovani za Kraljevski karling klub iz Beograda zajedno sa mladom Darijom Bezpaljko. Za srpski tim su igrali Dara Gravara i mladi Filip Stojanović, koji su nas prošle godine predstavljali na Svetskom prvenstvu mešovitih parova. Meč je igran u prijateljskoj atmosferi pod zastavama Rusije i Srbije i uz prethodno intoniranje himni dveju zemalja. Ruski karligaši su tesno pobedili.

Danas se održava i prvo Karling prvenstvo Srbije za mešovite parove za koje vlada veliko interesovanje obzirom da je prijavljeno osam timova.

Ovog vikenda će biti održano i Karling prvestvo Srbije za žene sa do sada najvećim brojem prijavljenih ekipa.

 

makonda-tracker