TRIBINA

Koja pesma je VAMA promenila život?

0
Koja pesma vam je promenila ili čak spasila život? Koji frontmen se sa zida vaše dečije sobe uredno premestio u polje "imaginary friend-a" vašeg odraslog doba?
foto: Promo
foto: Promo

"The song that changed / saved my life", bila je do sada tema nekoliko umetničkih dela, grupnih izložbi, TV programa, te eseja u časopisima poput Gardijana, Independenta, NME-ija... a u subotu, 18. februara od 15 sati, u foajeu Dvorane Kulturnog centra Beograda, o sličnoj temi razgovaraće i Moma Rajin, Ognjenka Lakićević, Uroš Đurić, Vladimir Arsenijević i naravno prisutna publika.

 

Tribinu moderira Valentina Macura /Paralel festival/, a s obzirom na to da je neposredno nakon razgovora, na programu film "London Town", u kome život glavnom junaku menja baš frontmen grupe Kleš (Joe Strummer), ova tribina baviće se ne samo pesmama, već i autorima i frontmenima koji su uticali, i koji i dalje utiču, na naše živote.

 

Tribinu zajednički organizuju Paralel-Beogradski Festival Subkulture i British Council Srbija.

 

foto: Promo

Isto veče, u klubu Elektropionir, u Cetinjskoj ulici, od 22 sata, DJ veštine i kolekcije najboljeg od britanskog rok i pop-a, ukrstiće veliki poznavaoci savremene ostrvske pop kulture - Branko Rosić (Nedeljnik) i Zoran Panjković (TV Arenasport).

 

Festival savremenog britanskog filma PlayUK, odvija se po trećí put u Beogradu i traje od 16. do 19. februara, na nekoliko lokacija. Više informacija o filmovima i drugim pratećim programima na OVOM linku.

makonda-tracker