Četvrta edicija revije fimova

Gospodin Gaga otvorio Dane igre (FOTO)

0
Premijernom projekcijom filma "Gospodin Gaga" otvorena je četvrta edicija revije fimova "Dani igre", u organizaciji Beogradskog festivala igre, Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile. Tim povodom organizovan je i svečani koktel na kom su prisustvovale ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije...
foto: Promo
foto: Promo

Među njima bili su Maja Gojković, predsednica Narodne Skupštine, Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, ambasadori SAD, Kanade, Švajcarske, Koreje, Indije, Hrvatske, Crne Gore...

 

foto: Promo

Prisutni ljubitelji savremene igre imali su priliku da uživaju u filmu o čuvenom izraelskom koreografu Ohadu Naharinu, koji je po prvi put dozvolio jednoj filmskoj ekipi da uđe u njegov studio i zabeleži beskompromisan rad sa igračima, kao i trenutke iz privatnog života.

 

foto: Promo

Čast da režira i snimi ovaj dokumentarac pripala je Tomaru Hejmanu, a kao producent filma potpisuje seglumica Natali Portman. Revija filmova "Dani igre" koja se održava od 25. do 29. januara pružiće vam mogućnost da otkrijete interesantne trupe, koreografe i igrače koji su obeležili vreme.

 

foto: Promo

Naradnih dana, na programu je između ostalog intrigantno ostvarenje "Boljšoj Vavilon" koje govori o skandalima koji su potresali čuveni moskovski teatar, ali i dokumentarac "Ballet Russes" o najslavnijoj trupi XX veka čije je sedište bilo u Monaku!

 

foto: Promo

Ukoliko želite da zavirite iza zavese Njujork siti baleta, ne propustite film "Balet 422", a ako ste ljubitelj Altmanove režije – za vas je film "Trupa" o Džofri baletu iz Čikaga. Dokumentarac "Igrajmo" predstavlja Izrael u svetlu svetskog centra savremene igre.

 

foto: Promo

"Samo kada igram" je film koji dokazuje da ne postoje prepreke u ostvarivanju velikih snova, dok je kultni igrani film "Bele noći" najbolja najava dolaska slavnog Barišnjikova u Beograd!

 

Ove višestruko nagrađivane naslove možete pogledati svakog dana od 18 ili 20:30 sati u zgradi Kinoteke u Uzun Mirkovoj broj 1.

makonda-tracker