Plavi orkestar: Spektakl u beogradskoj Areni

Jedna od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije, sarajevski Plavi orkestar održala je posle dvadeset godina u subotu uveče 27. marta, najveći koncert u karijeri u beogradskoj Areni pred 16 000 obožavatelja
0
1 / 8 Foto: Photoecliptic - Aleksander Remec

Fantastična atmosfera, prožeta i suzama i smehom, orila se preko dva i po sata Arenom. Od uvodne pesme Amerika, preko Kaje, Devojke iz snova, Fašiste, Kad mi kažeš paša do Suade, Bolje biti pijan nego star, Sava tiho teče, Lovac i košuta... Orkestar i Lošu pratio je najveći hor do sada, koji je bio sačinjen od 16 hiljada osoba svih generacija, gde su svi pevali kao jedan. Na koncertu nije izostala ni pesma A ti se nećeš vratiti, koju je Loša ovog puta izveo uz pomoć svojih prijatelja Dragana Bjelogrlića, Srđana Žike Todorovića, Nikole Đurička i Miroslava Cvetkovića-Cveleta iz Instruktora.

Odlično raspoložena publika vratila je plavce na poduži bis, koji je završen pesmom Odlazim i Lošinim rečima: Beograde, hvala Vam što ste za trenutak promenili vreme i bili deo nekih lepših vremena.

Podršku sa tribina i iz loža dali su i prijatelji i kolege Plavog orkestra: Momčilo Bajagić Bajaga, Rambo Amadeus, Igor Lazić-Nigor, Vesna Dedić, Zoran Kesić, Lazar Sakan, Branislav Trifunović, ekipa filma Montevideo - Bog te video, Duška Jovanić, Sergej Trifunović, Dragan Sakan....

-Ovo je svakako bio najveći koncert Plavog orkestra u karijeri. Desila se nesvakidašnja, posebna i obostrana emocija, kao da smo svi odlutali iz vremena na trenutak. Za mene je nadirljiviji momenat bio u toku pesme Sava tiho teče. Nikada u karijeri nismo dobili vise komplimenata, nego nakon ovog koncerta. Kao da su se sve zvezde poklopile. Bilo je neobjašnjivo i nestvarno, lepo i posebno -  kaže frontmen Plavog orkestra Saša Lošić Loša.

Nakon koncerta grupa je na after party-ju u beogradskom klubu Ciklon nastavila da svira i pevaju za svoje prijatelje, ali ne smo njihove, već i pesme koje privatno vole da slušaju. U toku noći na bini su se uz Lošu pojavili i sa njim pevali Sergej Trifunović i Zoran Kesić.

U iščekivanju novog albuma i nastavka turneje po Srbiji i drugim bivšim republikama Jugoslavije, Loša i Orkestar su u nedelju, nakon neprospavane noći, napustili Beograd i otišli na kratak i zaslužen odmor.

makonda-tracker