plesno veče

Petak u ritmu argentinske muzike: Beltango kvintet i prednovogodišnja milonga

0
U petak 30. decembra, od 19h u Centru lepih umetnosti Guarnerius posvećen je ljubiteljima tanga . Najpre će kvintet Beltango održati koncert, a zatim je na programu milonga – tango plesno veče.
foto: Promo
foto: Promo

U organizaciji Beogradske Tango Asocijacije i i Gvarneriusa u petak će ljubitelji argentinskog zvuka moći da uživaju u dva prednovogodišnja koncerta. 

 

Beltango kvintet je osnovan u Beogradu 1998. godine, na inicijativu Aleksandra Nikolića, prvog koncertnog bandoneoniste u Srbiji. Osim tradicionalnih kompozicija, na repertoaru će se naći i autorske kompozicije koje na taj način grade jedinstveni muzički žanr Balkango.

 

Kvintet je održao preko 500 koncerata širom sveta i učestvovao na Buenos Aires World Tango Festival 2007 kao jedini evropski tango orkestar. Dobitnici su prestižne nagrade Premio Astor Piazzolla za 2008. godinu, koju dodeljuje fondacija slavnog kompozitora. 

 

foto: Promo

Iza sebe imaju diskografska izdanja: Beltango Nuevo (2001.), Beltango en vivo, (2004.), Beltango Trilogija (2007.), Teatro del Alma (2014.)

 

Od 21h posetioci će moći da uživaju uz tradicionalnu novogodišnju milongu. Upravo na ovome mestu, 2003. godine je održana Prva beogradska milonga (tango plesno veče u kome učestvuju domaći i inostrani plesači, muzičari, ljubitelji tanga sa željom da razmene iskustva na plesnom podijumu). 

 

 

 

 

 

makonda-tracker