#streetart

Prvi novogodišnji ulični market: Dan Botlek uživo!

0
Poznati holandski umetnik predstaviće se beogradskoj publici u okviru "Urban Christmas (M)Art"-a...
foto: Promo
foto: Promo

Street Smart kolektiv iz Beograda dovodi Dana Botleka, istaknutog holandskog uličnog umetnika, koji će uživo crtati mural na Dorćol Platz-u u okviru manifestacije Urban Christmas (M)Art.

 

Ovaj umetnik je prepoznatljiv po jednostavnosti umetničkog izraza i snažnim porukama koje prenose njegovi radovi.

 

 

A photo posted by Daan Botlek (@daanbotlek) on

 

Urban Christmas (M)Art je nastavak prepoznatljivih marketa kolektiva Street Smart, ali prvo praznično izdanje koje se odvija pod sloganom Serbian New Old i za cilj ima da postojeću bogatu tradiciju ulične umetnosti predstavi u novom ruhu i približi je što široj publici.

 

Sevdah Baby i Mimi Mercedez za doček Nove godine u Mikser House-u!

 

Novogodišnji ulični market će se održati 26. i 27. decembra od 16 do 23 časa, a pored pomenutog iscravanja murala, ponudiće domaćoj publici brojne sadržaje – od izložbe radova najboljih uličnih umetnika sa domaće scene, radionica crtanja koje će voditi Vanja VikaloLinnch i Igor ZlatićZez Lunatic, sito štampe na majicama i cegerima, pa sve do tržnice postera i slika vodećih uličnih umetnika. Umetničku pijacu upotpuniće odličan DJ program i topli napici – u duhu praznika.

 

Izložba street art radova prikazaće dela najistaknutijih autora sa domaće scene među kojima su Artez, Zez, Stevan Lončarević, Nikola Mihajlović i mnogi drugi. Ovi stvaraoci biće ujedno i učesnici prodajnog dela manifetacije, pa će poštovaoci njihovog rada moći da pazare i sa sobom ponesu majice, cegere, postere ili slike svojih omiljenih autora.

 

Sjajne vesti za Beograđane: Muzički genije Lajko Feliks u Mikser Hausu

 

Za 27. decembar u 18 i 30 zakazano je predstavljanje knjige Street Art Belgrade, Aleksandra Đorđevića, koja predstavlja sveobuhvatni pregled beogradske ulične umetnosti – stilski i kroz vreme.

 

Urban Christmas (M)Art će upotpuniti projekcije video radova domaćih uličnih umetnika i nastupi poznatih DJ imena sa domaće scene – u ponedeljak, 26. za pultom su Goran Starčević, Kobe & Wise D, a u utorak, 27. decembra, Depth Perception i Andrew Meller.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker