Gordan Kičić i Dejan Lutkić preporučuju knjige

U knjižari Delfi SKC sinoć, 26. marta, održana je promocija prvog romana dramaturga Đorđa Milosavljevića Đavo i mala gospođa. Pored autora, o knjizi su govorili Petar Arbutina i filmski reditelji Miroslav Lekić i Jug Radivojević, dok su glumci Gordan Kičić i D
0
1 / 3

Ekskluzivno, na promociji su bili i naslednici Male gospođe - Jelene Herbez, koji žive u kući koju je lično njoj ostavio knez Miloš.

Pored mnogobrojnih prijatelja i kolega, promociji su prisustvovali Ivana Mihić, Saša Gajović, Ljubiša Samardžić, Milena Ražnatović i mnogi drugi.

Scenarista i dramski pisac Đorđe Milosavljević u svom proznom prvencu Đavo i mala gospođa, koji je objavila Laguna, ispisao je uzbudljiv pustolovni roman, čija je radnja smeštena u Srbiju iz vremena kneza Miloša. Petodnevno putešestvije kroz Srbiju u rano proleće 1841. godine, koje predvodi čuveni danski pisac Hans Kristijan Andersen, u društvu šarene družine iz zemlje domaćina, preduzeto je sa namerom da se stranac iz velikog sveta uveri u postojanje demonskih sila u zaostaloj kneževini na razmeđi Orijenta i Zapada. Istovremeno, ovaj roman je, kako kaže sam pisac, priča o tome kako stranci vide nas i kako mi gledamo na njih, nekad i sad.

 

makonda-tracker