napokon u beogradu

Teška industrija: Kultni sarajevski bend posle punih 39 godina pred domaćom publikom

0
Predvodnici izvorne sarajevske pop-rock škole će 20. decembra pod sloganom "Bili i ostali Raja" napokon nastupiti i pred beogradskom publikom u Mikser House-u.
foto: Foto: Promo
foto: Foto: Promo

Podsetimo se, Tešku industriju 1973. godine u Sarajevu su osnovali Vedad Hadžiavdić i Gabor Lengyel, a kroz bend su prošli pevači Fadil Toskić, Seid Memić Vajta, Goran Kovačević, Mladen Vojičić - Tifa, Alen Mustafić, Marta Kuliš i Lea Mijatović. Konačno, na scenu stupa nova pevačica Maja Bajamić koja svojim vokalnim i scenskim sposobnostima donosi bendu kvalitetne promene.

 

Uz live premijeru singla Pratim te publika će na koncertu u Mikser House-u moći da čuje mnoge nove i stare hitove ove dugovečne grupe. Bend je poslednji put u Srbiji nastupao na Zaječarskoj gitarijadi, a kako su njihove pesme svakodnevno deo beogradskog radijskog etra, napokon se ukazala prilika da se održi solistički koncert u prostoru koji je kvalitetan i urban. 

 

foto: Foto:promo

Za 43 godine postojanja Teške industrije izrodilo se mnoštvo hitova koje su članovi benda prilagodili  vremenu u kome se živelo. Izvestan omaž sarajevskoj pop-rock školi dat je na albumu "Bili smo raja", a koji je omiljen među našom publikom. Na njemu se nalaze pesme Bijelog dugmeta, Zdravka Čolića, Crvene jabuke, Kemala Montena, Dina Merlina, Halida Bešlića u rokerskim aranžmanima. Fanovi benda napokon će moći uživo da čuju nove duetske pesme Jednom daje Bog sa Željkom Bebekom, Majske kiše sa Kemalom Montenom, ali i one starije poput Život je maskenbal, Ti si mi bila u svemu naj naj, Nikola Tesla, obrade hitova U meni jesen je, Zagrli me, Bolje biti pijan nego star i mnoge druge.

 

 

 

 

 

makonda-tracker