Kuda za novu

U Novu godinu bez narodnjaka: 15 koncerata za ljubitelje rok i tehno muzike

0
Da proslava najočekivanije i najduže noći u godini ne mora da bude uz kafanski melos potvrdila je i bogata ponuda koncerata i klubskih dešavanja koje Beograd nudi za doček Nove 2017. godine.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zagrevanje za Veliki događaj počinje čitavih nedelju dana ranije, dok će poslednja nedelja decembra proteći u znaku rok, pop i tehno nastupa domaćih i stranih izvođača koji obećavaju lud provod.

Predstavljamo vam 15 koncerata koje morate da čekirate u novogodišnjoj nedelji:

1. Maske, muzika i lud provod

Ludu završnicu godine otpočeće tradicionalni prednovogodišnji maskenbal Kluba studenata tehnike, koji ove godine nosi naziv Alter ego, i na kome će, 24. decembra, posetioci moći da uživaju u nastupima grupa Atheist Rap, Sevdah Baby u pratnji Djixx, Zoster i benda Iskaz
 

foto: Profimedia

2. Nezaboravni tonovi

Svoj tradicionalni dupli koncert održaće i muzićar Nikola Vranjković. Nekadašnji frontmen sad već legendarnog sastava Block out i ove godine će izaći pred Beogradsku publiku, i to u dva termina, 28. i 29. decembra u Domu omladine Beograd. Svi koji su ovog fenomenalnog umetnika čuli, reći će vam da je ovo jedan od koncerata koji nikako ne smete da propustite.
 

foto: Maja Kujundžić


3. Jubilej legendi

Slavna niška grupa Galija proslaviće 29. decembra neverovatnih 40 godina postojanja. Karte za ovaj događaj u Hali sportova su uveliko u prodaji, a Nešu i ekipu ne traba puno pedstavljati, njihov četiri decenije dug rad sam govori za sebe.
 

foto: Promo

Prilika koju ne smete propustiti: Evo kako da osvojite specijalnu ulaznicu za koncert Galije! (FOTO)

4. Pank ludnica 


Hrvatski pank bend Brkovi svojim nasupom obeležiće pretposlednji dan decemba. Koncert je zakazan za 30. decembar u Magacinu Depo, a energična ekipa najavljuje fenomenalan provod.
 

foto: Promo

5. Panonski mornar

Nema ko nije, barem jednom u životu, pustio suzu od smeha ili tuge, pogođen nekom od njegovih pesama. Jedna od omiljenijih muzičkih ličnosti bivše Jugoslavije rasprodao je u rekordnom roku svoj koncert koji će se održati u Kombank Areni, a Đorđe Balašević vas još jednom poziva da uz njegove vanvremenske hitove provedete veče pred Novu godinu.
 

foto: Story Arhiva

Životna priča - Đorđe Balašević: Moj priča o bitangi i princezi
 


6. U latino ritmu do zore

 

Na otvaranju ovogodišnjeg Mikser New Year’s Festa, 30.decembra, sve posetioce očekuje celonoćna salsa žurka. Odličan uvod za četiri dana tokom kojih će niz manifestacija u organizaciji Miksera označiti kraj tekuće i početak nove godine.
 

foto: Profimedia

7. Početak rejv ludnice

Svi ljubitelji elektro zvuka pronaći će svoj put 30. decembra do Luke Beograd, gde u Hangaru nastupa DJ dvojac The Martinez Brothers. Ovaj nastup ujedino je i prvi u nizu tehno večeri koje će preplaviti prestonicu u danima oko Nove godine.
 

foto: Profimedia

8. Uz zvuke etno roka

Nakon tri rasprodata koncerta, najpopularnija jugoslovenska rok grupa izaći će još jednom pred beogradsku publiku. Bijelo Dugme je zakazalo nastup na bini ispred Narodne skupštine, te se 30. decembra očekuje veliki broj posetilaca na ulicama glavnog grada. 
 

foto: Promo

​​
9. Novogodišnje veče uz DJ specijal


U oragnizaciji kluba Drugstore, najavljena je nezaboravna Novogodišnja noć. Sa gostima iz Londona i Berlina, DJ-jevima Ø [Phase]-om i Aleksandrom Adrijanijem doćek u ludim ritmovima je zagarantovan.
 

foto: Profimedia

10. Legende ispred Skupštine

Svi koji se odluče da provedu novogodišnju noć na ulicama glavnog grada, definitivno bi trebalo da se stacionaraju ispred Narodne skupštine, gde ih očekuje pravi muzički spektakl. Boje ex-yu roka će braniti Bajaga i Instruktori, praćeni koncertom Plavog Orkestra.
 

foto: Dunja Dopsaj

11. Ludi doček uz najbolju tehno muziku

Još jedan DJ set koji obećava, Guy J i Guy Martinez nastupaće 31. decembra u Magacinu Depo
 

foto: Profimedia


12. Ljubavna revolucija u Mikseru

Drugi dan Mikser New Year’s Festa obeležiće nastup Sevdah Babyja i Mimi Mercedes. Kralj domaće EDM scene i reperka koja nema dlake na jeziku predstavljaju odličnu kombinaciju koja preti da napravi žurku o kojoj će se pričati dugo.
 

foto: Nikola Popović

13. Tradicionalna repriza
 
Još od 2006. godine, kada su prvi put napravili svoj poslenovogodišnji koncert, beogradski bend Kanda Kodža i Nebojša svakog 1. januara oduševljavaju publiku fenomenalnim nastupima. Ove godine, koncert će biti održan u Mikseru, a karte su već uveliko u prodaji.
 

foto: Petar Vujanić

14. Poslednji atomi snage u tehno hramu

Sve one koje posle nekoliko dana neprestanih žurki energija ne bude napustila, očekuje poslednji u nizu tehno koncerata oko Nove Godine. Hangar će, u organizaciji Magacina Depo, ugostiti američku superzvezdu Magdu. Ova svestrana amerikanka poljskog porekla daleko je od običnog DJ i muzičkog producenta, te sve posetioce ovog koncerta očekuje fenomenalan provod i nezaboravno iskustvo.
 

foto: Profimedia


15. Najbolje za kraj

Jedan od najpopularnijih i najcenjenijih hrvatskih i regionalnih alternativnih muzičara današnjice, Damir Urban, nastupaće na zatvaranju Mikserovog novogodišnjeg festivala. Emotivni nastupi, hitovi i uvek prezadovoljna publika samo su neki od razloga zašto je ovaj koncert na spisku onih koje nikako ne smete propustiti.Koncert grupe Urban&4 zakazan je za 2. januar sa početkom u 21h.

foto: Promo


 

makonda-tracker