Prednovogodišnje zagrevanje

Spektakl najboljih, nagrađenih, trubačkih orkestara i srpske tradicije: Šampioni trube u Sava Centru (FOTO)

0
Najbolji i višestruko nagrađeni trubački orkestri: Ekrema Mamutovića iz Vranja (Šampion šampiona Guče 2016), Bojana Ristića iz Vladičinog Hana (najbolji orkestar Guče 2016) i Saše Krstića iz Surdulice (zlatna truba Guče 2016) na koncertu "Šampioni trube" 29. decembra 2016. u Sava Centru izvešće najpopularnije trubačke kompozicije i uvesti nas u prednovogodišnje slavlje.
foto: Promo
foto: Promo

Uz najpopularnije trubačke hitove, spletove narodnih kola Akademskog kulturno umetničkog društva "Lola", srpske nošnje, i tradicionalne pesme na najlepši mogući način uvešćemo vas u proslavu naredne i nadamo se uspešne Nove 2017. godine.

 

Trubački orkestar Ekrema Mamutovića

 

Šampion Guče, najbolji među najboljim, majstor nad majstorima - Ekrem Mamutović iz Vranja. On je na prvom takmičenju majstora trube na ovogodišnjem, 56. Saboru trubača u Guči, odneo pobedu, osvojio statuu "Desimir Perišić" i ček vredan milion dinara.

Presrećan sam. Pored takvih čuvenih imena, majstora trube, kojima sam se i sam divio, ja sam izabran za šampiona", kazao nam je Ekrem, koji je potekao u čuvenoj trubačkoj porodici Bakije Bakića.

Spremali smo se za ovo takmičenje kao nikada ranije. Isplatilo se... Promovisaću Guču do sledećeg Sabora na najlepši način, najboljom svirkom.

Trubački orkestar Bojana Ristića (Bojan Ristić brass band)

 

foto: Promo

Orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana osvojio je na 56. Saboru trubača u Guči ove godine prestižnu nagradu i prvo mesto za Najbolji trubački orkestar Guče za 2016.godinu.

 

Bojan Ristić u kratkom periodu izgradio je bogatu muzičku karijeru. U vitrinu vrednih priznanja staviće i najnovije, najbolji orkestar 2016. godine u Guči.

Ovaj ritam sam zavoleo kao dete. Moj deda Žika svirao je bubnjeve, a ja sam odlučio da malo promenim pravac i latio se trube. Od sedme godine sviram, a sa 14 sam se kvalifikovao za Sabor trubača. Godine 2000. dobio sam prvu nagradu za najbolji orkestar u kategoriji mladih, dve godine kasnije prvu trubu Guče, a tu nagradu potvrdio i 2004. godine", kaže Bojan.

Bojan Ristić Brass Band u produkciji B92 na projektu Mile VS Muzička industrija 2005. godine snimio je četiri pesme, od čega "La bamba" i "Maljčiki" postaju najslušanije na svim nastupima.

 

Trubački orkestar Saše Krstića

 

foto: Promo

Po treći put titulu najboljeg trubača na 56. Saboru u Guči poneo je Saša Krstić iz Zagužanja. Pobednik u svim konkurencijama mladih trubača i u Surdulici i u Guči! I gde god je do sada na trubačkom takmičenju ovaj dvadesetrogodišnjak ukrstio svoju trubu sa drugim trubačima, pobedio je. Na Balkanskom festivalu trube u Zaječaru, u konkurenciji najboljih bugarskih, makedonskih i naših trubača.

 

Proglašen je za kralja trube. Za ovog momka vlada nepodeljeno mišljenje da je danas najtalentovaniji trubač na jugu Srbije. Njega već iskusni trubači oslovljavaju sa "Majstore" a od ove godine na Saboru u Guči je i zvanično postao "majstor trube". Tehnički savršen, on se prosto poigrava sa trubom.

Vredno sam radio i očekivao ovo priznanje jer znam da sam ga kvalitetom zaslužio", rekao je Krstić.

Akademsko kulturno umetničko društvo "Ivo Lola Ribar", Beograd

 

foto: Promo
foto: Promo

Karte u pretprodaji na blagajni Sava Centra i na svim Eventim prodajnim mestima mogu se kupiti po ceni od 800, 1200 i 1500 dinara.

makonda-tracker