Koncert

No Borders Orchestra na sceni Ljuba Tadić

0
No Borders Orchestra (NBO) je simfonijski orkestar sačinjen od izvrsnih profesionalnih muzičara sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Osim umetničke, NBO ima snažnu društvenu i edukativnu misiju.
foto: Filip Zorzor
foto: Filip Zorzor

NBO je usmeren na pomirenje i regionalnu saradnju, kao i na prevazilaženje nacionalizma, rasizma, ksenofobije i homofobije, te na promociju evropskih vrednosti u našem regionu. Vrhunski umetnički kvalitet NBO potvrđen je činjenicom da je to prvi ansambl iz ovog dela sveta koji je potpisao ekskluzivni ugovor sa Universal Music i objavio CD za Deutsche Grammophon, vodeću svetsku izdavačku kuću u domenu klasične muzike.

 

Prvi koncert NBO je izveo na otvaranju Bemusa 2012. Uz nastupe u regionu, NBO se s ogromnim uspehom predstavio na najvažnijim festivalima i u najprestižnijim koncertnim salama u Evropi, kao što su Wiener Festwochen u Beču, Festival d'Automne u Parizu, Operadagen u Roterdamu, Kunstenfestivaldesarts u Briselu, u Londonskom Barbicanu i Guildhallu, Radial System u Berlinu, Kampnagel u Hamburgu, kao i u Koreji i Australiji.

 

Dresdner Sinfoniker je jedan od vodećih simfonijskih orkestara za savremenu muziku. Sačinjen je od muzičara koji su članovi gotovo svih najznačajnijih orkestara u Evropi.

 

Dresdner Sinfoniker se redovno okuplja oko projekata koji iskaču iz uobičajenih okvira i izazivaju uzbuđenje i onih koji se ne smatraju redovnom publikom savremene muzike. Inovativnost i umetnička izvrsnost donele su ovom ansamblu mnogobrojne nagrada, kao što su "ECHO Klassik" ili Uneskov "Welthorizont".

 

foto: Promo

Subota, 5. novembar u 20 sati. Jugoslovensko dramsko pozorište, scena "Ljuba Tadić".

makonda-tracker