OKTOBERFEST U BEOGRADU

Nemačka tradicija u srpskom maniru – Završen prvi AHK Oktoberfest

0
Sedmi Oktoberfest u Beogradu, a prvi u organizaciji novoosnovane Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbija), održan je 14. i 15. oktobra u autentičnom bavarskom šatoru postavljenom na Beogradskom Sajmu.
foto: Promo
foto: Promo

Prvu bačvu piva svečano je otvorio nemački ambasador Aksel Ditman kao kapelnik, poželevši gostima odličan provod na, kako je kazao, “drugom najboljem Oktoberfestu” posle Minhena.

 

Dve večeri brojni gosti su imali priliku da dožive čuveni nemački festival na jedinstven način i uživaju u točenom nemačkom pivu, bavarskim specijalitetima i muzici najpoznatijeg domaćeg trubačkog sastava Dejana Petrovića Big Benda, koji je specijalno za ovu priliku izvodio i tradicionalne nemačke numere.

 

Nalik originalnom minhenskom, gosti su i na beogradskom AHK Oktoberfestu imali priliku da se takmiče u najbržem ispijanju piva i držanju punih krigli. Bavarska tradicija u srpskom maniru i odlična atmosfera ove najveće poslovne manifestacije na našim prostorima, ostaće u dugom sećanju blizu hiljadu i po gostiju.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker