Izložba traje do 31. decembra 2016. godine

Beogradski džez festival 2005-2015: Foto presek Stanislava Milojkovića predstavljen na 24 fotografije (FOTO)

0
U okviru pratećeg programa 32. Beogradskog džez festivala biće postavljena izložba oficijelnog festivalskog fotografa, Stanislava Milojkovića...
foto: Stanislav Milojković
foto: Stanislav Milojković

U pitanju je presek 11 godina BDŽF - od obnavljanja 2005. do 2015. godine, predstavljen na 24 fotografije. Autor je pokušao da prikaže deo atmosfere nastao na koncertima brojnih džez umetnika u različitim koncertnim prostorima, te dočara raznovrsnost ove muzike i autentičnost jedinstvenih ličnosti koje su nastupale na našem festivalu i ostavile traga u njegovoj novijoj istoriji.

 

Budući da je u svom radu orijentisan ka koncertnoj fotografiji, i to uglavnom sa rok događaja, Milojkoviću je fotografisanje Beogradskog džez festivala bilo i jeste vrhunski profesionalni izazov, ali i zadovoljstvo - što će i posetioci svakako osetiti gledajući izložene portrete nekih od najboljih džez umetnika današnjice.

 

foto: Stanislav Milojković

Fotograf Stanislav Milojković (1966) već tri decenije beleži atmosferu i dešavanja na rokenrol i džez koncertima. Prve fotografije sa koncerta Erika Kleptona na Beogradskom sajmu objavio je 1984. u "Omladinskim novinama". Ubrzo počinje saradnju sa omladinskom štampom širom SFRJ, a kasnije i sa većinom internet portala. Brojne njegove fotografije nalaze se na omotima ploča domaćih rok sastava. Zaposlen je kao urednik fotografije u beogradskom listu "Danas".

 

Godine 2007. sa Anamarijom Vartebedijan i Aleksandrom Zecom pokreće projekat "Rok momenti", sa kojima izlaže rok fotografije u statusu umetničkih dokumenata sa koncerata viđenih kroz objektiv fotoaparata. Imao je preko trideset samostalnih izložbi.

 

foto: Stanislav Milojković

Dobitnik je Gran Prija na Međunarodnoj izložbi rok fotografije "Gitarijada 2007" u Zaječaru. Sarađuje sa Beogradskim džez festivalom od njegovog obnavljanja 2005, kao zvanični fotograf manifestacije.

 

foto: Stanislav Milojković

Otvaranje izložbe održaće se u utorak, 25. oktobra u 18 sati; Glavni hol Doma omladine Beograda.

makonda-tracker