tužna godišnjica

Balkan će zauvek tugovati za Tošetom Proeskim: Obeležava se deveta godišnjica smrti jednog od najpopularnijih umetnika na ovim prostorima

0
U nedelju, 16. oktobra 2016, biće tačno devet dugih godina otkako nas je zauvek napustio čovek anđeoskog lica i glasa - Toše Proeski.
foto: Hit Records Promo
foto: Hit Records Promo

Upravo toga dana brojni poštovaoci njegovog dela, kao i sugrađani malenog Kruševa, obići će poslednje počivalište makedonskog slavuja.

 

Svako će se na svoj način prisetiti pevača koji je ostavio neizbrisiv trag među svima nama, kako svojim pesmama, tako i humanim delima po kojima je bio poznat.

 

Obeležavanje devete tužne godišnjice počinje sutra, u petak 14.10. u Novoj Gradišci, gde će u 16.30 ispred Tošinog spomenika kod dvorane Elektrotehničke i Ekonomske škole biti položeni venci i zapaljene sveće.

 

Nakon toga, točno u 17.00 sa stadiona NK Sloga krenuti će maraton dug 900 km od Nove Gradiške do Kruševa. Ovogodišnjim maratonom, kao i prethodno održanima sve ove godine, maratonci će odati počast prerano preminulom Toši Proeskom.

 

U subotu 15.10. od 11.30, održati će se misa u kapelici na Rokovom perivoju u Zagrebu, a dan kasnije, u nedelju 16.10, na samu godišnjicu, od 10 do 11 kapelica će biti otvorena za sve one koji će se svojim dolaskom upravo tamo prisetiti lika i dela omiljenog pevača.

 

Tošine reči "Ve Sakam Site" ("Sve vas volim") i danas, nakon devet godina, pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, a svojim delima uvek nesebično pomogao onima kojima je to bilo najpotrebnije.

Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome", Toše Proeski

makonda-tracker