Od 13. do 15. oktobra

Nova Festival: Trodnevna kulturna manifestacija koja promoviše novu i avangardnu umetničku scenu

0
Ove godine festival se održava u tri grada, u Pančevu, Beogradu i Kovinu...
foto: Promo, Fejsbuk
foto: Promo, Fejsbuk

Program festivala sastoji se iz dve celine: pratećeg programa koji čini izložba stripova austrijskog kolektiva Tonto Comics i muzičko-vizuelni performans Different Trains kvarteta Bilitis, i centralnog muzičkog programa u okviru kojeg će nastupiti pet sastava iz Srbije, Slovenije, Portugala, Mađarske i Austrije, koji na najbolji način reperezentuju aktuelnu domaću, regionalnu i evropsku savremenu i avangardnu muzičku scenu.

 

Na domaćoj muzičkoj sceni pretežno su zastupljeni sadržaji iz domena džeza, klasične i popularne muzike u njihovim odavno usvojenim, kanonizovanim oblicima. Ideja muzičkog programa Nova Festivala je predstavljanje savremenih izvođačkih praksi, orijentisanih ka eksperimentalnom pristupu i ukrštanju različitih žanrova umetničke i popularne muzike.

 

Na dugoročnom planu, Nova Festival teži da podstakne mlade umetnike da se bave novom i avangardnom umetnošću kroz predstavljanje aktuelnih i renomiranih umetnika iz ove žanrovske sfere (u regionu, Evropi i svetu), kao i da promoviše saradnju muzičara i umetnika različitih žanrovskih okvira.

 

Nova Festival - festival nove umetnosti je trodnevna umetnička manifestacija koja se održava od 13. do 15. oktobra u organizaciji udruženja “KomunikArt” i partnerskih ustanova, uz pokroviteljstvo grada Pančeva, Austrijskog kulturnog foruma iz Beograda, Collegium-a Hungaricum-a, Ambasade Republike Slovenije i Skupštine opštine Kovin. Ulaz na sve festivalske programe je besplatan.

 

Nova Festival je i jedina manifestacija iz oblasti kulture u Srbiji koja sav promotivni materijal (plakati, flajeri, programi, katalozi) štampa na ekološkom, sertifikovanom recikliranom papiru.

makonda-tracker