DA SE STANE NA PUT

Ne posmatraj, REAGUJ: Kampanja i film protiv trgovine ljudima (FOTO)

0
Kampanja NE POSMATRAJ, REAGUJ ima za cilj da putem komunikacionih kanala dopre do što većeg broja recipijenata, te da putem društvenih mreža, medija i obrazovnog sistema obavesti javnost i ukaže na zastupljenost, te moguću prevenciju ovog globalnog, a sveprisutnog krivičnog dela.
foto: Promo
foto: Promo

Projekat edukacije i prevencije na temu trgovine ljudima u saradnji sa Centrom za zaštitu žrtava trgovine ljudima Republike Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i MUP-a, predstavlja integralni deo projekta i kampanja širenja svesti naše javnosti.

 

U okviru ovog projekta Unitas Fond je zajedno sa Mikser produkcijom i u koprodukciji RTS-a, realizovao film „Posmatrači“ koji će premijerno biti prikazan na RTS-u 18. oktorba u 20 časova, na Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

 

Kako bi se svest javnosti o problemu trgovine ljudima dodatno povećala, kampanja čiji je slogan “Ne posmatraj – reaguj!”, će paraleleno pratiti realizaciju i distribuciju samog filma.

 

foto: Promo

 

Kampanja poziva i uključuje poznate i uticajne ličnosti, od kojih su samo neke Nela Mihajlović, Aleksandar Šapić, Tanja Peternek-Aleksić, Nenad Jezdić, Nebojša Ilić, Aleksandar Kubura, Željko Vasić, Tamara Dragičević, Sara Jovanović, koje će svojim angažovanjem i video porukom u dodatnoj meri dopreti do javnosti i doprineti da se poruke “Posmatrača” što glasnije čuju.

 

foto: Promo

 

 Na ovaj način, učesnici kampanje će pozvati građane da u ovoj borbi, koja se tiče svih nas, ne budu samo #Posmatrači, već da se i sami uključe u akciju širenja svesti o ovom problemu, te da, kada uoče (potencijalne) žrtve trgovine ljudima reaguju, kontaktiranjem nadležnih institucija (Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima na dežurni broj tel. 063 610 590).

 

Nakon emitovanja na RTS-u, film “Posmatrači” će obići i veliki broj osnovnih i srednjih škola širom Srbije, kako bi se podigla svest dece, ali i roditelja, nastavnika, predavača i čitave zajednice o trgovini ljudima i tome kako ovu kriminalnu radnju sprečiti i iskoreniti.

 

foto: Promo

Na prvom programu Radio televizije Srbije, 18. oktobra u 20 časova biće premijerno emitovan film “Posmatrači” koji se bavi problematikom trgovine ljudima, naročito među mlađom populacijom. „Posmatrači“ je kratki igrani film reditelja Nikole Ljuce („Vlažnost“) koji za cilj ima podizanje svesti o trgovini ljudima koja je i dalje izuzetno prisutna u našem društvu, kao i predočavanje načina prevencije ove kriminalne radnje.

 

foto: Promo

 

Film “Posmatrači” je centralni deo kampanje STOP TRGOVINI LJUDIMA, projekta edukacije i prevencije na temu trgovine ljudima Unitas Fonda koji se realizuje u saradnji sa Centrom za zaštitu žrtava trgovine ljudima Republike Srbije, te uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i MUP-a.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker