11. i 12. oktobra 2016. godine

6. festival domaćih igranih serija: FEDIS najavljuje kvalitetan program i žestoku konkurenciju (FOTO)

0
Šesti, međunarodni, Festival domaćih igranih serija FEDIS, održaće se 11. i 12. oktobra 2016. godine u Galeriji 73 na Čukarici.
foto: Promo
foto: Promo

Pravo učešća, na tradicionalnoj manifestaciji koja tretira serijski igrani program, imaju TV serije iz Srbije: Čizmaši, Komšije, Andrija i Anđelka, Prvaci sveta i Vere i zavere, kao i TV serije iz regiona: Lud, zbunjen, normalan (BiH) i Kud puklo da puklo (HR).

 

Idejni tvorac FEDIS-a, Nenad Milenković, najavljuje kvalitetan program i žestoku konkurenciju za nagradu Zlatna antena:

Šestu godinu zaredom, uspevamo da organizujemo mafistaciju koja tretira, afirmiše i podržava domaću produkciju. FEDIS je za to vreme stekao ugled, ali i poverenje, kako kod domaćih produkcija, tako i kolega u regionu. Smatram to našim velikim uspehom. Ove godine očekuje nas žestoka konkurencija za nagradu Zlatna antena u 10 kategorija i sa nestrpljenjem očekujemo Finalno veče kada ćemo znati koja je to TV serija bila najbolja u prethodnoj televizijskoj sezoni", istakao je Milenković.

foto: Promo

Prvi dan manifestacije posvetić je glumcima koji su nas napustili između dva festivala: Velimiru Bati Živojinoviću, Draganu Nikoliću, Miloradu Mandiću Mandi, Marinku Madžgalju i Miri Stupici, a publika na FEDIS-u će se podsetiti njihovih glumačkih bravura u televizijskim serijama.

 

foto: Promo

Drugog dana festivala, osim dodela nagrade Zlatna antena, biće uručene i specijalne nagrade za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji i upriličen koncert songova iz naših najpopularnih TV serija koje će izvoditi dramski sopran Zorana Iđuški. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica i uz podršku SOKOJ-a.

makonda-tracker