Dobitnik specijalne nagrade

Robert de Niro otvorio Sarajevski filmski festival (FOTO)

0
Svetska glumačka zvezda Robert De Niro kratkim govorom otvorio je Sarajevski filmski festival (SFF), za koji je naveo da je „rođen tokom mračnih i opasnih vremena”.
foto: Vera Nikolić
foto: Vera Nikolić

De Niro je ovom prilikom izjavio da je počastvovan što otvara festival u Sarajevu, nakon čega mu je uručena specijalna nagrada Počasno srce Sarajeva za životno delo.

 

foto: Vera Nikolić

Srećan sam što sam ovde. Čast mi je što sam pozvan. Bio sam zainteresovan da dođem ovde. Pitali su me više puta i ja sam obećao da ću doći.

 

Doveo sam svoje dvoje dece i želeo sam da to dožive sa mnom", poručio je De Niro koji je priznao da nije gledao nijedan film iz BiH, "ali da bi to želeo".

 

foto: Vera Nikolić

Ovogodišnji SFF, koji traje od 12. do 20. avgusta, u okviru 18 festivalskih programa, predstaviće 223 filma iz 61 države.

 

Druženje je planirano za sutra: Robert De Niro srdačno dočekan u Sarajevu (FOTO)

 

De Niro je uoči otvaranja 22. izdanja SFF večeras prošetao "crvenim tepihom” i prema navodima bosanskog portala Klix.ba, "nesebično svoje vreme izdvojio za brojne fanove koji su mu tražili autogram".

 

foto: Vera Nikolić

Slavni holivudski glumac i najveća zvezda ovogodišnjeg SFF srdačno je danas dočekan u Sarajevu, gde su ga ispred restorana Vinoteka dočekali brojni mediji, fotoreporteri i građani.

makonda-tracker