Na ovo smo ponosni

Uspeh srpske umetnice: Jedina iz regiona učestvuje na važnim svetskim simpozijumima

0
Tanja Đokić,mlada slikarka iz Beograda je jedini umetnik iz regiona koji je pozvan da učestvuje na svetski poznatim simpozijumima u Poljskoj, Japanu i Litvaniji tokom leta 2016. godine.
foto: Promo
foto: Promo

Rezidencijalni boravak i stvaranje umetničkih dela tokom trajanja kolonije je fantastično iskustvo za autore i jedinstvena prilika za promociju zemlje iz kojih dolaze izlagači. Umetnici su  tokom ovih nekoliko dana ambasadori svoje zemlje i trude se da na najbolji mogući način i u najlepšem svetlu predstave svoju zemlju.

 

foto: Promo

Osmi međunarodni slikarski simpozijum Toruń održan je u Poljskoj od 23. juna do 7. jula 2016. Prvi put je učestvovala i Srbija sa svojim predstavnikom,Tanja Đokić. Ostali učesnici su iz SAD, Austrije, Italije, Turske, Maroka, Poljske...

Umetnici su boravili i stvarali u  živopisnoj prirodi nacionalnog parka i izletista Barbarka . Tema Simpozijuma bila je Natura Kultura, a izložba učesnika simpozijuma odrzaće se pod nazivom  Passport to the Arts.

 

foto: Promo

Nasunogahara international Art symposium održava se u gradu Otavara, 150 km severno od Tokija, na gradskom institutu za umetnost od 23. jula do 31. avgusta. Ovo je 18. Simpozijum i okupiće oko 10 skulptora i slikara iz Japana, Koreje, Tajwana i Tanja Đokić iz Srbije. 

Treći simpozijum na kojem Tanja Đokuć učestvuje je Nida Art Colony, i održava se  od 5. do 15. septembra u Litvaniji. Kredo kolonije je What did you do good for others… a učestvuju umetnici iz zemalja: Nemačka, Poljska, Litvanija, Armenija, Latvija, Kipar, Belorusija...

 

 

 

makonda-tracker