ne propustite

Uživanje je zagarantovano: Sergej Trifunović vas vodi kroz izložbu Belgrade to Bowie!

0
U utorak, 12. jula 2016. u periodu od 18 do 20 sati, kroz izložbu BELGRADE TO BOWIE u novoj Jugoslovenskoj kinoteci posetioce će voditi koautor ove izložbe i glumac Sergej Trifunović.
foto: PREVENTER
foto: PREVENTER

Kao veliki poznavalac i poštovalac lika i dela Dejvida Bouvija, Sergej će, na sebi svojstven način, posetice provesti kroz izložbu, uz zanimljive priče o nedavno preminulom superstru.


Sergej se može pohvaliti posedovanjem svih Bouvijevih albuma, kao i raritetnih izdanja i velikim poznavanjem Bouvijeve muzike i poezije.

 

Posetioce izložbe u utorak očekuje još jedan nagradni kviz, koji će voditi upravo Sergej Trifunović.

 

foto: PREVENTER

Ovo je jedinstvena prilika da sa Sergejem pogledate izložbu, te vam skrećemo pažnju da je ne propustite.


Izložbu Belgrade To Bowie čini blizu sto impresivnih fotografija Brajana Rašića, svetski poznatog fotografa, poreklom iz Beograda, koji je pratio Bouvija na brojnim turnejama u periodu od 1983. do 2006. godine. Na izložbi se tako mogu videti fotografije nesvakidašnje velikih formata, sa turneja ''Tin Machine'', ''Serious Moonlight'', ''Sound+Vision'', ''Outside'', ''Reality''. Pored toga, tu je i nekoliko fotografija iz bekstejdza sa kolegama muzičarima, kao i iz privatnog života.

 

foto: PREVENTER

Posednji nivo, potkrovlje Kinoteke, okuplja brojne beogradske umetnike koji su dali izuzetan doprinos ovoj izložbi, kao što su: Mateja Petković, Goran Milanović, Željka Mićanović Miljković, Marko Lađušić, Nemanja Jehlička, Aleksandar Gligorijević, Goran Vitanović, Svetlana Ninoković, Nino Maljević, Milorad Stajčić, Duško Stefanović, Vladimir Vesović...

 

foto: PREVENTER

Posetioci će do 21. avgusta u Jugoslovenskoj kinoteci moći da uživaju i u vrlo uzbudljivom i bogatom pratećem programu, a u saradnji sa izdavačkom kućom Mascom, ova izložba je obogaćena i svim Bouvijevim izdanjima na vinilima i CD-ovima, kao i knjigama.

 

foto: PREVENTER

U okviru izložbe Belgrade To Bowie radi i bioskop, te posetioci svakodnevno u terminu od 19h, u Maloj sali Jugoslovenkse kinoteke mogu pogledati neko od desetak najboljih Bouvijevih glumačkih ostvarenja: Lavirint, Apsolutni Početnici, Besana Noć, Srećan Božić, gospodine Lorens, Baskijat, Čovek koji je pao na Zemlju, Glad, Mi deca sa stanice Zoo, Prestiž i Zulender.

 

foto: PREVENTER

 

makonda-tracker