icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Sledimo njihov primer

Humanost na prvom mestu: Poznati u akciji koja će vas oduševiti

Mnoge poznate ličnosti su se odazvale humanitarnim apelima i odlučile da pomognu mladim ljudima kojima je njihova pomoć najpreča.
foto: Promo
foto: Promo
Poznati sportisti i muzičari daju sve od sebe kako bi pomogli mladim ljudima koji se suočavaju sa velikim poteškoćama. Ovo je priča o njima. Iako se suočavaju sa različitim problemima, zajedničko im je jedno - svakome od njih bi pomoć dobro došla.

Aleksandar je rođen 03.01.1992. godine i do 14. maja 2011. živeo je normalnim, mladalačkim životom, kada mu se život promenio u jednoj sekundi. Samo mesec dana pre završetka srednje Elektrotehničke škole Mihajlo Pupin, Aleksandar je doživeo tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je doživeo neurotraumu, prelome kostiju lica, desne potkolenice i desne podlaktice.

Nakon nezgode ostao je nepokretan, bez sposobnosti govora, onesposobljen da se stara o sebi, svojim pravima i interesovanjima jer je potpuno upućen na pomoć drugog lica.

Na klinici u Rusiji Aleksandru je odobreno lečenje ali zbog teške finasijske situacije njegovi roditelji nisu u mogućnosti da mu to omoguće. Oni su zbog toga prinuđeni da zatraže pomoć dobrih i humanih ljudi, kako bi Aleksandar dobio šansu da ponovo prohoda.
 
foto: Promo

Da pomogneš Aleksandru upiši 165 i pošalji SMS na 3030! Takođe, Aleksandru možeš pomoći i uplatom sredstava na dinarski ili devizni račun, kao i uplatom preko linka e-doniraj na sajtu od humanitarne fondacije.

Humanitarnoj akciji su se priključili mnogi sportisti i pevači: Jelena Tomašević, Neverne Bebe, Bajaga i instruktori, Saša Kovačević, Željko Vasić, Saša Ilić, Nenad Krstić, Ivana Jordan ...

Dinarski račun:160-445356-86
Devizni račun:00-540-0001530.2
IBAN:RS35160005400001530272
 


Porodica Vuksanovic iz Novog Pazara majka se iznenada upokojila ostale su pet cerki koje zive u teskim uslovima

Ova porodica suočena sa velikim gubitkom mora se istovremeno suočavati i sa teškom finansijskom situacijom. Naime, porodica živi u izuzetno lošim uslovima. U pitanju je mala kuća u naselju Jalija u Novom Pazaru koja je oronula, puna vlage i sasvim neadekvatna za život. Ima dotrajalu krovnu konstrukciju i sasvim urušene zidove.

Pet ćerki: Milica (22), Milena (20), Miljana (18), Vanja (17) i najmlađa Vinka (13) su devojke o kojima se mogu čuti samo reči hvale. Sve do jedne su odlične učenice, među njima su čak dve proglašavane đacima generacije, a najstarija od njih, Milica, je uprkos Vukovoj diplomi morala da odustane od svog sna - upisa na fakultet. Upravo zbog teške finansijske situacije u kojoj se porodica nalazi morala je da se zaposli kod privatnika kako bi pomogla porodici.
 
foto: Promo

Dve godine mlađa Milena je zahvaljujući odricanjima roditelja i najstarije sestre upisala fakultet Srpskog jezika i književnosti u Novom Pazaru.

Osamnaestogodišnja Miljana je još kao devojčica doživela epileptični napad i i danas koristi lekove protiv te bolesti. Vanja i Vinka su namlađe i najosetljivije u ovoj životnoj situaciji. Uprkos svemu, ova porodica se drži čvrsto na okupu i nada se da bolji dani dolaze.

Pozivamo sve ljude dobre volje da nam pomognu da dobijemo novu kuću u kojoj ćemo moje sestre i ja imati normalne uslove za život i adekvatan prostor za učenje, kako bismo uprkos svemu nastavili dalje, jer se tako mora", kaže najmlađa sestra, trinaestogodišnja Vinka.


Potrebno je izgraditi novu kuću za porodicu Vuksanović, jer je po mišljenju građevinskih stručnjaka nemoguće renovirati postojeću zbog velike vlage i oronulosti.

Do sada su porodici pomogli meštani, fudbaleri Novog Pazara: Lazar Pajović, Miloš Mijić i Vojo Ubiparip, muzičari Saša Kovaćević i Aco Pejović, kao i Humanitarna organizacija Srbi za Srbe. U planu je i organizovanje humanitarnog koncerta u Novom Pazaru na kome će učešće uzeti poznata imena naše muzičke scene.

Svi ljudi dobre volje mogu pomoći ovoj porodici uplatom sredstava na dinarski račun: 1044681748349 ili devizni račun: 1044681749319 kod Societe General Banke na ime Milena Vuksanović.