novi roman

Spoj akcije, fantastike i horora: Treća knjiga Dragana Jovićevića - "Poslednja kap"

0
Originalni koktel postapokaliptične fantastike, akcione melodrame i vampirskog horora, držaće vas u neizvesnosti do samog kraja, ispunjenog neočekivanim obrtima.
foto: Promo
foto: Promo




 Jovićević "Poslednja kap"


Dragan je toj ideji dao telo, nadam se besmrtno, koje ni glogov kolac neće moći da zaustavi. Vampiri se posle mnogo godina ovom knjigom vraćaju u zemlju iz koje su potekli" - Dušan Bulić, pisac i scenarista.

Vešto koristeći postmodernističke alatke u pisanju, Jovićević je osvežio dobro poznate mitove i udahnuo novi život njihovim odavno prežvakanim motivima" - Jovan Ristić, novinar i pisac.


Veoma slikovita mračna fantazija koja budi maštu i ledi krv. Brilijantna, uvrnuta i ironična. Napisana u stilu najboljih romana Klajva Barkera" - Miroslav Lakobrija, majstor za filmske maske.


Milana Aranđelovića Bookvar

Poslednja kap je roman o vampirima iz krvavog pera mladog domaćeg autora. Ovaj roman ne spada u klasična vampirska ostvarenja kakva smo imali prilike da viđamo u ovom milenijumu. Naime, u ovom romanu nema vampira tinejdžera, nema vampira koji igraju bejzbol (ili makar klis)... Vampiri Dragana Jovićevića rade upravo ono što bi vampiri trebalo da rade - da genocidišu ljudski živalj uz mnogo, mnogo krvi...

Roman nije običan petparački romančić, već u njemu postoje horde metafora i analogija. Mislim da će roman da se dopadne ljubiteljima Pekićeve trilogije (Besnilo, Atlantida i 1999.)... Knjiga se razlikuje od onoga što obično očekujemo od knjiga sa vampirima.


Dragan Jovićević Krugovi i kletve" "Izgubljeni svetovi srpskog filma fantastike" Jovanom Ristićem

"Legenda o Cunamiju"

"Poslednja kap"
makonda-tracker