Fashion Week

Srpska nedelja mode: Smeli odevni komadi koji su privukli pažnju dama

0
Poznati modni kreatori su predstavili svoje nove kolekcije koje su oduševile sve prisutne.
foto: Promo
foto: Promo
Slovenije Nika Ravnik
Nioka

Holandije Bluedenimes
foto: Promo

Ova kolekcija inspirisana je snegovima, ledom, vetrom i hladnim predelima. Nadam se da smo uspele da prenesemo utisak hladnoće koji smo hteli da ostavimo .Ovde je atmosfera mnogo drugačija nego u ostatku Evrope, ali nam se sviđa",  rekao je kreatorski duo.


Erika Rosete Bati Spasojeviću Zvonku Markoviću New York Fashion Week-u
foto: Promo

Teže mi je da kreiram za žene jer nije lako pratiti oblik ženskog tela", kaže Erik i dodaje da su srpski dizajneri na Nedelji mode u New York-u ostavili upečatljiv utisak.


Suzane Perić Suzane Perić Dušica Jakovljević
foto: Promo


Inspirisana sam pankom. Uvek pokušavamo da budemo slatke, elegantne i ženstvene, a ovog puta htela da pokažem da možemo da budemo sve to i u jednom potpuno novom svetlu- rekla je Suzana Perić.


Zorane Miličić
foto: Promo

Svečane haljine zamenio je street style. Ovoga puta kreirala i odeću za klince, tako da se nadam da će i ona postići uspeh koji do sad prati Cataley-u", rekla je kreatorka i dodala da joj je suprug, proslavljeni košarkaš Darko Miličić, od samog početka velika podrška.


Tijana Mila Popović Velikoj Britaniji
foto: Promo

Naši najvažniji postulati su estetika, funkcionalnost, ali i etički momenat. Ovo je naša osma kolekcija, koja predstavlja esenciju našeg dosadašnjeg rada", rekle su sestre Popović.


Marije Šabić
foto: Promo

-Veoma vodim računa kada koristim jake boje. Mnogo se bolje snalazim kada koristim "neboje", zato što mogu sebi da dozvolim da eksperimentišem sa štrasom, perlicama i biserima, i da znam da ću uvek dobiti nešto originalno i drugačije- rekla je Marija Šabić, koja nastupa na Serbia Fashion Week-u od njegovog osnivanja.

Marija Šabić Miss Yu
makonda-tracker