Promovisana Rusija danas

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Vasiljevič Konuzin priredio je u utorak uveče, na Kraljevskom dvoru na Dedinju, gala prijem povodom promocije prvog broja luksuznog magazina Rusija danas.
0
1 / 3

Promociji su prisustvovale brojne državne zvanice, sveštenstvo i ličnosti iz sveta novinarstva, kulture i biznisa, koje je lično dočekivao ambasador Konuzin. Prvi broj luksuznog magazina pročitali su Milka Forcan, Vladimir Božović, Aleksandar Vulin, Biljana Obradović, Biljana Ristić, Milica Amidžić, Dušan Savić, Marina Rajević-Savić, Milka Forcan…

Pored promocije magazina, čiju naslovnicu krase tri uticajna čoveka Rusije - Medvedev, Mihalkov i Alek Perov, u odajama kraljevskog doma postavljena je i izložba savremenih ruskih ikona i predmeta iz ruskog odeljenja vojnog muzeja u Beogradu. Među izloženim predmetima nalazi se i kozačka, poklon ruske emigracije tada mladom kralju Petru Karađorđeviću II.

Prvi put u svetu izlazi časopis potpuno posvećen Rusiji, i to na jeziku koji nije ruski. U magazinu, na čak 300 stranica, nalaze se tekstovi i ilustracije vezani za najviše vrednosti i aktuelne događaje iz ruske kulture, duhovnosti, umetnosti, istorije, mode, sporta, gastronomije, politike i ostalih oblasti društvenog života. Magazin, iza koga je stala Ambasada Ruske Federacije u Beogradu, prodavaće se širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, a njegov osnovni cilj je predstavljanje ruske države u Srbiji na nov i moderan nači.

TAGOVI: promocija
makonda-tracker