Proslava povodom ukidanja viza

0
Gradska uprava grada Beograda će u saradnji sa Kancelarijom potpredsednika vlade za evropske integracije i Radio Televizijom Srbije u petak 18. decembra prirediti svečanost povodom ukidanja viza za Šengensku zonu građanima Srbije
foto: Jaka Vinšak
foto: Jaka Vinšak

Proslava će započeti u 19 časova, ispraćajem učesnika programa Evropa za sve u okviru kojeg će pedesetak građana Srbije posetiti Belgiju, Italiju, Nemačku i Fransucku. U Skupštini grada, koja će za ovu priliku biti posebno osvetljena, putnicima će se obratiti gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, ambasador Evropske unije u Republici Srbiji NJ.E. Vensan Dežer i potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić.

Od 20 časova u Domu omladine, mladi - posetioci programa ovog kulturnog centra imaće priliku da se upoznaju sa aktivnostima diplomatskih predstavništava zemalja EU koje će svoje info-štandove postaviti u holu ove institucije .

Nakon toga, proslava će biti preseljena na drugi program Radio Televizije Srbije – prenosom konferencije za štampu i koktelom koji će se održati na aerodromu Nikola Tesla. Svečanom ispraćaju putnika, kojima posle 18 godina neće biti potrebne vize, prisustvovaće i brojne ličnosti iz javnog i političkog života, kao i predstavnici diplomatskog kora. Simultano, putem uključenja iz Skupštine grada, putnike i građane Srbije svojim nastupima pozdraviće Bajaga, Marija Šerifović, Aleksandra Kovač, Ana Stanić, Sanja Ilić i Balkanika i Jelena Tomašević. U gala programu učestvovaće i glumci Lena Bogdanović, Ana Sofrenović, Irena Mićijević, Vjera Mujović, Ivan Jevtović i Damjan Kecojević.

Tačno u ponoć, kada avion bude poleteo putem Brisela, nad Skupštinom grada biće priređen vatromet koji će i zvanično obeležiti pad „viznog zida“ za naše građane.

makonda-tracker