Projekat Montevideo, Bog te video! na Lav kupu Srbije

Projekat Montevideo, Bog te video! Obeležio je izvlačenje parova polufinala Lav kupa Srbije koje je bilo održano u četvrtak, 17. decembra u hotelu Kontinental
0
1 / 2 Foto: Promo

Atmosfera izvlačenja je ovoga puta protekla obogaćena programom kojim su se prisutni podsetili na veliki sportski uspeh od pre 80 godina kada je naša fudbalska reprezentacija osvojila treće mesto na prvom Mondijalu.

Kratku glumačku tačku i samo izvlačenje parova su obavili glumci Petar Strugar i Miloš Biković koji u filmu glume legende domaćeg fudbala - Mošu i Tirketa. Oni su bili kostimirani u dresove državne reprezentacije Kraljevine Jugoslavije iz 1930. godine. U izvlačenju parova polufinala za takmičarsku sezonu 2009/10. su im pomogle partnerke iz filma Tamara Dragičević i Danina Jeftić.

Pored predstavnika fudbalskih klubova žrebanje su pratili predsednik FSS-a Tomislav Karadžić, selektor državne reprezentacije Radomir Antić, reditelj filma i tv serije Dragan Bjelogrlić, sportski novinar i pisac knjige Montevideo, Bog te video! Vladimir Stanković. Kuriozitet događaja je bilo prisustvo potomaka slavnih fudbalera koji su učestvovali pre 80 godina na prvom Svetskom prvenstvu. Ekskluzivno, samo za ovu priliku, prisutni su imali priliku da pogledaju kratki insert iz budućeg filma Montevideo, Bog te video!.

Multimedijalni projektom Montevideo, Bog te video!, u produkciji kuće Intermedia Network, se obeležava 80 godina od prvog Svetskog prvenstva u fudbalu i više od toga – osam decenija od najvećeg uspeha jugoslovenskog i srpskog fudbala – osvajanja trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Montevideu, u Urugvaju 1930. godine. Projekat obuhvata film, tv seriju, knjigu, dokumentarni film, monografiju i izložbu koji će biti predstavljeni javnosti u jubilarnoj 2010. godini.

makonda-tracker